Навлизаме в периода на Овните – време за промяна и пълен обрат в начина ни на мислене

  • Сподели:
Навлизаме в периода на Овните – време за промяна и пълен обрат в начина ни на мислене

Зодия Овен
21 март – 20 април
Управляваща планета – Марс
Стихия – Огън 

От днес настъпва най-силно енергийният период, в който ще преобладава издръжливостта, авторитета, здравината и надмощието на първия астрологичен знак в Зодиака, а именно Овен. Знакът на Овена ще внесе един нов прочит над случващото се около нас и като истински ''огнен бик'' той ще подходи рязко и директно към неправдата и зловредните планове. По начало този знак се стреми да стои далеч от възвишените идеи за пречистване и извисяване на духа, като за него всичко изглежда някак просто - единствено и само в двете крайности, без никога по средата да съществува видим пълнеж.

С настъпването на този символичен период, Овенът ще успее да ни покаже колко борбени и силни можем да бъдем, вярвайки единствено в себе си и вслушвайки се в собствените си убеждения. В сезона на Овена ще се усеща силно и неговата управляваща планета Марс, която на пръв поглед в Астрологията изглежда злосторна, бурна, неуправляема и точно така ще протичат и следващите няколко дни, в които Овенът ще бъде главният ''командир'' на нашите действия и мисли. Понякога агресията ще бъде насочена в посока преконструиране и управление на човешките възможности, в други случаи пък тя ще отиде във втората крайност към отрязване на най-важните мостове в живота ни, които би трябвало да ни отведат към по-успешното бъдеще. Но каквото и да се случва едно е сигурно и то е, че в периода на Овена всичко около нас ще се движи с бясна скорост, събитията бързо ще се променят, а ние трябва да бъдем подготвени за скоростни решения и пълна трансформация.

Колкото повече избягваме тази мащабна промяна, толкова по-назад ще се връщаме и ще губим време в незначителни действия, които няма да ни отведат в правилната посока. Затова е важно през следващите дни обхващащи този огнен знак да бъдем нащрек и да се подготвим за неочакваното, независимо от това какви одежди ще облече Овенът, дали ще дойде към нас със светли тонове вливащи енергия или с мрачни послания подсказващи ни да не се отклоняваме от своите цели. Каквото и да се случва, трябва да помним едно и то е, че не винаги промяната означава нещо лошо, понякога дори тя е крайно наложителна за нас, за нашето добро бъдеще и просперитет. Когато осъзнаем, че дребните неща се случват за да ни отворят очите за нещо по-голямо, ние ще успеем да разберем и своята земна мисия. Знакът на хаоса и безредието идва да ни покаже, че трябва да се събудим от ''дълбокия сън'' и да се вслушаме в инстинктите си. Колкото по-надалеч останем от своеволието, избухливостта, егоизма и арогантността, толкова по-уравновесени и спокойни ще посрещаме всичките събития в живота си, независимо в какви тонове са облечени и какви послания идват да ни поднесат. 

Едни от най-силно енергийните и вълшебни дни обхващащи периода на Овена ще бъдат между 21 март и 3 април, тогава повечето зодиакални знаци ще усетят пълната хармония и как буреносните облаци над главите им просто изчезват и отварят път на светлината идваща да ни покаже колко интересен, стойностен и пъстър може да бъде животът ни. В периода между 3 - 10 април ще се наблюдава един видим хаос на чувства, емоции и настроения, който ще ни накара да се почувстваме за момент изгубени, но след като тази няколко дни преминат, ще усетим как тялото ни се зарежда с нова сила, която ще ни помогне да реализираме успешно всички свои мечти.
Периодът, в който трябва да бъдем нащрек и който би могъл да внесе разочарования в живота ни е между 10 - 20 април. Именно тогава трябва да сме по-внимателни, особено с хората около себе си и тези, на които се предоверяваме сляпо, защото съдбата може да ни покаже, че не винаги нашата добрина може да ни се отплати с щастие.