Духовни спътници, непредсказуеми бойци и мистични създания – Зодия Овен

  • Сподели:
Духовни спътници, непредсказуеми бойци и мистични създания – Зодия Овен

19 март - 21 април
Елемент – Огън
Кардинален знак
Късметлийски Цвят – Червен 
Щастлив Ден от седмицата  – Вторник 

Слабости: Нетърпелив, капризен, сприхав, импулсивен, агресивен.
Овенът харесва: Удобни дрехи, поемане на лидерски роли, физически предизвикателства, индивидуални спортове.
Овенът не харесва: Бездействието, забавянето на работния процес и лентяйството.

Мистични създания
Като първи знак в зодиака, присъствието на Овена винаги бележи началото на нещо ново, енергично и бурно. Всъщност Овните непрекъснато търсят динамични преживявания, скорост и конкуренция, като винаги се стремят да бъдат първи във всичко - от работата до социалните събирания. Със своята управляваща планета Марс и принадлежност към елемента Огън (подобно на Лъв и Стрелец), Овенът е една от най-активните зодии. В природата им е да предприемат действия, още преди да са обмислили какви ще бъдат резултатите от техните решения. 

Непредсказуеми бойци
Хората родени под този огнен знак притежават отлични организационни умения и е изключителна рядкост да срещнете Овен, който да не е способен да извърши няколко задачи наведнъж. Въпреки това възникват предизвикателства, когато Овните станат нетърпеливи, агресивни или започнат да изливат гнева си към другите хора. Силните личности, родени под този знак имат задачата да се борят за целите си, прегръщайки сплотеността, активността и работата в екип през целия си живот.

Овенът е знак, който управлява ''главата'', като буквално този знак винаги ''върви с главата напред'', а се навежда надолу само за да засили скоростта и да се фокусира. Хората носещи този борбен знак са естествено смели, рядко се страхуват от изпитание и риск, тъй като притежават младежка сила и енергия, независимо от възрастта си, което им позволява бързо да изпълняват всяка задача и да постигат целите си. Всеки Овен има задачата доброволно да споделя своята позиция, духовна или физическа сила с другите, защото в противен случай енергията му ще бъде спряна в естествения си поток, а страхът ще надделее и процесът на ''даване и получаване'' ще достигне до баланс - нула.

Духовни партньорства
Овенът е огнен знак, който трябва да поеме инициативата, когато става въпрос за романтика. Всъщност Овните са склонни да изразяват чувствата си към човека, в когото са влюбени, без да се замислят много. Съвместимостта на Овен с други знаци на зодиака може да бъде много сложна. Когато е влюбен представителят на този знак може да обсипе любимия човек с много обич, понякога прекомерно, като същевременно забравя да провери информацията, която получава в замяна. Овенът е страстен любовник и понякога може да се пристрасти към удоволствията на плътта и сексуалните контакти. Партньорът им обаче трябва да има предвид, че Овните се нуждаят от адреналин и вълнение всеки ден и връзката им може да бъде силна и дълготрайна, само ако изконните им потребности са задоволени.

Виж още