Новолуние в Овен и пълно слънчево затъмнение на 8 април 2024 г.: как можете да се възползвате максимално от силните му енергии?

  • Сподели:
Новолуние в Овен и пълно слънчево затъмнение на 8 април 2024 г.: как можете да се възползвате максимално от силните му енергии?

Новолунието на 8 април 2024 г. няма да бъде надминато по космическа сила, тъй като ще бъде придружено от пълно слънчево затъмнение. Това е рядко явление, което се случва, когато Луната се намира точно между Слънцето и Земята. Тогава размерът ѝ е подобен на този на Слънцето и го покрива напълно (част от Северна Америка и Мексико ще бъдат потопени в тъмнина по средата на деня само за няколко минути).

В понеделник, 8 април, пълното слънчево затъмнение ще се случи в знака на Овена. "Това е едно от най-мощните космически събития на годината и то ще определи пътя, който ни е предопределено да следваме през следващите 18 месеца" - казва Нур Пеле, или Нур Парам Деви с духовното си име, йога терапевт, специализирана в астрологията и нумерологията. "Затъмненията винаги са периоди на голяма трансформация, а това затъмнение, което е пълно слънчево затъмнение, е най-мощното. Слънчевото затъмнение винаги се пада на Новолуние, така че можете да мислите за това затъмнение като за свръхзаредено, мощно активирано, особено интензивно Новолуние. То може да бъде начало не само на нов цикъл, но вероятно и нещо повече - начало на нова година, на нова ера..."

Астротерапевтът Нур Пеле разказва пред Vogue как да се възползваме максимално от това космическо събитие.

Подготовка за един трансформиращ месец
"Това Новолуние отваря врати, разчиства пътища и ни отвежда в нова посока. Фактът, че това слънчево затъмнение попада в Овен, само засилва явлението, тъй като Овенът е знакът на новото начало. Очаквайте нова информация, нов начин на съществуване или нов път да се отворят пред вас в резултат на това затъмнение. Тъй като затъмнението е толкова мощно, тази нова възможност или ново начало може да се прояви до месец след като затъмнението достигне своя пик. Възможно е също така това слънчево затъмнение да е източник на нов начин на съществуване, който да промени посоката или курса на живота ви. Още повече, че то ни кара да работим по оста на нашата идентичност - оста Овен/Баланс, която през последните две седмици, след затъмнението на Пълнолунието, прочиствахме по-специално, като се освобождавахме от дълбоко вкоренените си рани на идентичността. На пръв поглед това може да изглежда маловажно, но когато погледнете назад, можете да видите колко много неща са се променили и трансформирали през този месец от годината. Макар че енергиите на затъмнението могат да бъдат едва доловими, те могат да бъдат и изненадващи, неочаквани. Затова при това затъмнение бихме могли да приветстваме възможност, за която не сме мислили. Вратата може да се отвори и да ни отведе там, където не сме планирали да отидем...''

Следвайте интуицията си (и накарайте ума да замълчи)
"Смята се, че затъмненията водят до съдбоносни събития, които ни пренасят в по-висше състояние на съзнанието, затова се доверете на случващото се и се опитайте да се ръководите от интуицията си, вместо да я контролирате. Това е още по-препоръчително в момент на ретрограден Меркурий. Така че се намираме в период, който особено изисква от нас да освободим напрежението от ума."

Напишете списък с вашите (бъдещи) желания
"Макар че слънчевите затъмнения обикновено водят до предопределени събития и ни поставят там, където трябва да бъдем, можем да използваме тази енергия, за да си поставим цели и да упражним съзидателните си способности. Ние сме съ-творците на тази Вселена, така че съставянето на списък с намерения и подчертаването на това, което искаме да привлечем, може да бъде мощно упражнение, което да се направи под енергиите на затъмнението. Това може да е по-скоро вслушване в това, което сме, отколкото в това, което искаме да постигнем. Направете списък на ценностите си, на това, което ви прави щастливи и в хармония. Това слънчево затъмнение в Овен е и затъмнение на Северния възел, което означава, че енергията му е закотвена в бъдещето. Това не е време да се обръщате назад или да се занимавате с миналото, време е да погледнете напред и да видите потенциала в бъдещето. Струва си да имате това предвид, когато става въпрос за определяне на намеренията ви. Излезте от зоната си на комфорт и мечтайте мащабно. Тъй като енергията около това слънчево затъмнение е много силна, ще имате достатъчно време да определите намеренията си и ще можете да работите с тази енергия няколко седмици след отминаването му. Останете отворени."

Открийте истинската си стойност, откъсната от погледа и мнението на другите
"По време на това затъмнение Слънцето и Луната, заедно с Венера, Хирон, Ерис и ретроградния Меркурий, се намират в знака Овен. Това създава мощно силово поле на енергията на Овена, което ще ни насърчи да вървим напред, да открием лидерските си способности и да активираме силния воин в нас. Но също така и да възвърнем увереността си и да възродим самочувствието си. Под влияние на това слънчево затъмнение раните могат да изплуват на повърхността и да открием, че черпим сила и мъдрост от травмите, които някога са ни спъвали или са ни задържали. Можем да приветстваме енергията му, за да излекуваме раните на личността си и да осъзнаем по-добре своята стойност, своята истина.

Ние не сме несъвършени. Всеки от нас е уникална личност, която може да се вписва или да не се вписва в това, което нашето семейство или общество очакват или смятат, че искаме или се нуждаем. Всички ние имаме вътрешна стойност, която не се определя от предпочитанията, възприятията или мненията на другите. Всеки от нас трябва да излезе извън границите, очакванията и ограниченията на ситуацията, в която се намира, за да намери вътрешна свобода и щастие. Изпитването на удоволствие и щастие във физическата реалност е портал към същността на душата ни и личната ни креативност. Честното следване на сърцето и инстинктите ни събужда творческия ни гений и прави възможни удовлетворението и автентичността."