Принципи на Вселената – енергийни мантри за здраве и щастие

  • Сподели:
Принципи на Вселената – енергийни мантри за здраве и щастие

''Изобилието, синхронността, безпристрастността и единението са работещи принципи във Вселената. Просто трябва да се настроиш на тяхната вълна и да им позволиш да действат, чрез теб!'' – Уейн Дайър

Все по-често се случва хората да бъркат любовта с притежание и форма на отдаденост, но истината е, че любовта е пряко свързана с доброто, което носим в себе си и което трябва да предадем на останалите, за да може нашата душа да се извиси над всичко тленно и смъртно.
Колкото по-чисти чувства носим в себе си, толкова по-голяма възможност имаме да се докоснем до висшето духовно ниво и да променим изцяло сценария на живота си, но ако не успеем да изчистим най-негативните мисли от своето съзнание, те ще ни действат като окови, твърдо приземили ни на земята - не даващи ни възможността да се извисим, да усетим насладата от свободата и духовното щастие.

След като човек е успял да проникне на едно по-дълбоко ниво в своята духовна същност, той вече е успял да направи контакт с Вселената и да се слее с по-висшата сила. Всички техники на подсъзнателно общуване с по-висшите сили ни помагат да се доближим до Бог и да намерим голяма част от отговорите на въпросите, които непрекъснато ни задава животът.
В мантрите най-важната притегателна сила се крие във вярата, благодарността и посланието, което изпращаме на по-висше духовно ниво. За да можем да обменяме енергия е нужно да се настроим на подсъзнателно ниво и да визуализираме обекта на желанията си. Например желаем повече жизнена сила, това трябва да насочим мантрата си именно в тази посока като първо трябва да успокоим своето дишане, да затворим очи и да се концентрираме. След което да визуализираме тази мощна сила и енергия, която искаме да изпълни нашето тяло и да изпратим послание на Вселената да ни зареди с тази мощ: Аз съм благословен и благодарен за цялото изобилие което държа в ръцете си. Нека усетя как в тялото ми прониква висша сила и ми дава възможността да се преборя с всички трудности и да успея в живота! Всеки път нашата мантра трябва да започва с благодарност към това, което притежаваме, което искаме да задържим в живота си за по-дълго и което ни прави щастливи!

''Вселената обича благодарните хора. Колкото по-често благодарите, толкова повече живот ще ви даде в отговор на вашата благодарност!'' – Луиз Хей

Всъщност мантрата ви трябва да излъчва усещане за мир, любов и хармония, затова е важно на първо място да бъде вярата ви пред всичко останало, след което силата на мисълта ви, която в действителност ще избута желанието ви напред към неговата успешна реализация. Можете да напишете своето послание на лист хартия, след което да го изпратите към Вселената, като го накъсате и разпръснете в река, море, язовир или над здрава зелена трева. Силата на думите и вярата в по-висшите сили ще ви помогнат да намерите точната посока, в която да сбъднете и най-съкровените си мечти.
Вашата мантра може да изглежда така – ''Благодаря ти, Вселена за всички дарове, с които ме обграждаш ежедневно! Истинското удовлетворение за мен ще бъде моето здраве!'' – тази мантра е насочена към физическо изцеление. 

Когато желаем в живота ни да изчезне нещастието и да бъде заменено от хармония и красота, можем да затворим очи и да видим как цялото това щастие се приближава към нас. Отново трябва да го визуализираме, да се помолим и да повярваме, че съвсем скоро молбата ни ще бъде удовлетворена!
Мисловната визуализация е ключов фактор за реализирането на вашата мечта, затова затворете очи и си представете цялото изобилие, което идва към вас. Ако желаете здраве, насочете мислите си в тази посока, като първо благодарите на Вселената за всички земни дарове и после изпратите молитвата си към изцеление на душата ви. 

Човек е изграден от тяло, дух и разум, като трите части на пъзела изграждат едно цяло създание, наречено личност.
Колкото по-често търсите контакт с Вселената и Бог, толкова по-бързо ще успеете да изпитате духовно развитие и извисяване над всичко земно и материално, което всъщност дърпа хората все по-надолу към бездната, като не им дава възможността да се насладят на истинските съкровища, скрити в душата им.

''Ако се съмняваш в принципите на Вселената, те няма да работят за теб!'' – Уейн Дайър

Обърнете се към Висшия Аз и усетете как Вселената общува на едно по-висше духовно ниво с вас, като за тази цел тя ще започне да ви изпраща закодирани сигнали, чрез които ще можете да разберете, дали всъщност сте поели в правилната посока или се нуждаете от още мъдри наставления.
Техниката за визуализация и прилив на прочистваща енергия ще ви помогне да се изчистите от вредните си навици, като ги оставите надалеч в своето минало. Всеки човек притежава силата да промени пътя, по който се движи, но най-главната сила, която може да ни насочи по правилната пътека е вярата, че можем да се променим. 

Когато отделяме по тридесет минути дневно в прочистване на своята вътрешна енергия и зареждане на нови сили, ще можем да насочим и своите молитви към онези неща, които ни пречат и ни натоварват, както и към тези, които искаме да променим в своя живот. Веднъж човек докосне ли се до своя вътрешен Аз, той ще бъде насочен от Вселената към правилния път, към своето духовно прочистване и извисяване. 

''Всичко във Вселената се движи. Няма да задържиш водата, като я стиснеш в юмрук. Отпусни дланта си, за да я почувстваш!'' – Уейн Дайър