Отключване и контрол на подсъзнанието – начин да сбъднем мечтите си

  • Сподели:
Отключване и контрол на подсъзнанието – начин да сбъднем мечтите си

Известни психотерапевти години наред, изследващи човешкото съзнание, стигат до основната хипотеза, че в ума си човек носи образно казано ''запаметяваща кутия'', която бързо трансформира нашите мисли в полезни действия и точно те предопределят бъдещето ни. И така човек е способен да надгражда себе си и да създаде мечтания живот, благодарение на тази проста техника. Сега ще ви разкрием няколко метода, чрез които бихте могли да подобрите своя живот, като насочите мисълта си в правилната посока.
Всеки човек крие огромно количество сила в своето подсъзнание, същественото обаче е кога ще отключи вратата и ще я пусне да излезе. Всичко онова, което съхраняваме и запаметяваме в съзнанието си в действителност се превръща в един модел на поведение, който ние задължително ползваме в своя живот.

Затова трябва да пуснем на свобода силите, които се крият отвъд видимото за човешкото око и които носим в себе си от самото си раждане. За да променим себе си, трябва да имаме контакт със своята вътрешна енергия и да насочим мислите си към полезни и конструктивни идеи, които ще ни помогнат да сбъднем мечтите си! Съкровището всъщност се крие в нашата мисъл, насочена към реализирането на желанията ни, но за да го открием, трябва да отключим своята вътрешна енергия.

Когато човек успее да контролира своите емоции и се вгледа по-надълбоко в себе си, той ще намери всички въпроси, които до този момент не са му позволявали истински да се наслади на своя живот. За да можем да надграждаме себе си и да получим желания живот, трябва да насочим мислите си към реализирането на идеите си. За целта трябва първо да запечатаме кратка фраза, в която присъства нашето желание за здраве и всяка вечер преди лягане да си я повтаряме по няколко пъти. Резултатът на тази техника няма да закъснее, стига да вярваме в своята сила, която подсъзнателно ще ни помогне да сбъднем всичките си желания. Истината всъщност е, че подсъзнанието вярва единствено в това, което чува от нас, независимо, дали ще е гласно или думите ни ще бъдат изречени на ум.

Запаметяваме и програмираме
Първо запаметяваме фраза, която е обвързана с нашите желания, след което програмираме своето съзнание да ни се подчини, както и да започне с изпълнението на тази работа, която вече сме му възложили. Когато успеем да контролираме своя ум, ще можем да зададем правилните задачи на подсъзнанието, след което то ще започне да работи изцяло в наша полза. За тази цел обаче е нужно човек наистина да повярва в онази енергия и сила, която се крие в тялото му и да я пренасочи към онези неща, за които душата му силно копнее. Например искате да ви вземат на нова работна позиция, но не знаете, какво да направите. Ако програмирате в своето подсъзнание идеята за промяна на работата, то ще насочи действията ви в посока реализиране на тази ваша мечта. За целта можете всяка вечер да си повтаряте фраза, която да ви мотивира и да покаже на подсъзнанието ви, колко силно желаете това нещо да се случи. 

Нашето подсъзнание работи върху всяка закодирана мисъл и насочва цялото ни внимание и действия именно в тази посока!
Може би ви се е случвало да изпитвате силна болка и на ум да си повтаряте, колко ви е тежко положението и че по-зле няма как да стане от това, което изпитвате в момента, след което бързо усещате силата на своите мисли под формата на още една серия неприятни ситуации изпратени от Вселената, която твърдо се е заела да ви покаже, че винаги има как да станат и много по-лоши неща от тези, които вие преживявате. 

Именно силата на подсъзнанието чертае събитията, които ни връхлитат и колкото по-негативно настроени сме и не спираме да си повтаряме неприятни фрази, като че сме прекалено тъжни, отегчени, болни, нещастни, стресирани, изхабени и други, ние всъщност предизвикваме Вселената да преживеем още една нова порция неприятни моменти, защото през това време нашето съзнание работи по тези мисли, които сме заложили в него.
Колкото по-силно вярваме в своето израстване и благополучие, толкова по-бързо подсъзнанието ни ще намери начин да ни предостави на тепсия всички онези неща, за които мечтаем.