Пречистете психиката си от най-тъмните си страхове

  • Сподели:
Пречистете психиката си от най-тъмните си страхове

Казват, че страхът е способен да изпепели из основи трезвата мисъл и да ни превърне директно в затворници на нашето собствено съзнание. Има страхове, които биват в рамките на нормалното и точно те са онази сигнална лампа, която се опитва да ни подскаже приближаващата опасност, но има и такива, които директно ни отнемат способността да живеем нормално. Точно с тези страхове човек трябва да се пребори и да освободи тялото, душата и съзнанието си от натиска и безпокойството, над които е подложен благодарение на тях. Освобождаването от тези психологически атаки започва тогава, когато сме готови да продължим напред и да се пречистим от всички отрицателни мисли, които до този момент са ни дърпали назад. За да се случи всичко това, човек трябва да запомни следните няколко правила.

Няколко начина да се преборим със своите страхове
Най-големият враг, който обърква живота ви, е страхът. Затова най-важното правило е никога да не допускате този тъмен демон да изпива трезвата ви мисъл и да ви отвежда на места, на които не искате да бъдете!

Най-добрият начин бързо и ефективно да се преборим със своите вътрешни демони и страхове, е да ги заменим с любов и позитивни мисли, защото те са най-добрите оръжия срещу всякакъв вид тревожност и психологически атаки! Всъщност не е чак толкова лошо да се изправите пред страховете си и да ги заличите веднъж завинаги от съзнанието си. Има само два варианта, които ви очакват след това упражнение и те са да започнете да живеете свободни и щастливи, а вторият е да придобиете сила за следващите изпитателни мисли, пред които ще се изправите!

Конструктивната мисъл, увереността и позитивизма са дърпащата сила към щастието и свободата. Затова следващият път, когато се чувствате изплашени и сте загубили почва под краката си се опитайте да повярвате в своята вътрешна сила, която никога няма да ви предаде и винаги ще ви води към светлината и хармонията – нужно е само да повярвате и всеки страх ще изчезне! Човек е много по-силен от страховете си. Замислете се какво е страхът – това е просто наше самовнушение, което ни кара да повярваме в нереални образи, защото в повечето случаи страхът е една обикновена мисъл, която сме успели да облечем в стотици въпросителни и да ѝ предадем по-голяма сила, отколкото в действителност притежава тя.

Така веднъж подхранена и отглеждана тази мисъл в даден момент завладява не само съзнанието, но и целия ни свят, като започва да ръководи нашите действия, усещания и живота ни в напълно грешна посока! Затова никога не трябва да придаваме важност на подобни мисли, които отключват безпокойство и по-важното е, че трябва да спрем да ги подхранваме с недействителни елементи, защото така сами създаваме чудовище в главата си, което бавно, но сигурно започва да ни унищожава. Страхът ще изчезне, когато спрете да го подхранвате, когато го замените с позитивни мисли галещи душата ви. Единствено тогава ще се почувствате свободни, уравновесени и щастливи от живота си!