Урсула Корберо: ''Грижа се за психичното си здраве, като си позволявам понякога да не правя нищо''

  • Сподели:
Урсула Корберо: ''Грижа се за психичното си здраве, като си позволявам понякога да не правя нищо''

Vogue Spain разговаря с актрисата ot ''La casa de papel'' за красотата, благосъстоянието и здравословната закуска по повод кампанията, в която участва за парфюмите LOEWE.

Разговорът за красота и уелнес с Урсула Корберо е най-близкото нещо до преминаването през процес на психическа дезинфекция и доказване, че психологическият и материален минимализъм е един от най-добрите начини да се чувстваме и да изглеждаме добре, за да направим живота си по-лесен. Актрисата дебютира като лице на парфюмите LOEWE, участвайки заедно с Грета Лий и Стефан Бак в новата кампания на марката, отбелязваща появата на LOEWE Aire Anthesis - унисекс аромат, който поставя началото на ново поколение парфюми с уникален и изключителен акорд, създаден от испанската къща.

"Това е много специален аромат, харесвам деликатни и фини парфюми. Въпреки че ми е трудно да избера от цялата колекция LOEWE Botanical Rainbow, Anthesis е сред любимите ми. Отъждествявам се с тази марка заради комбинацията от забавление и класика. За мен има нещо игриво в модата и чувствам, че тази философия присъства силно в концепцията на LOEWE. Това е марка, която излъчва креативност и свежест. Мисля, че и двете обичаме да поемаме рискове и да се забавляваме."

Естествени и свежи парфюми

Нейната философия по отношение на парфюмите казва много за спонтанната ѝ и естествена личност. "Харесвам естествени и свежи парфюми. Флоралните и деликатни аромати ми напомнят за миризмите, които можете да откриете по време на разходка сред природата. Не харесвам силни или много сладки парфюми", обяснява тя. За актрисата е важно да намери аромати, с които да се чувства комфортно. Дотолкова, че ако не може да ги открие, предпочита да мине без тях. "Прекарах много години от живота си, без да нося парфюм, защото не можех да намеря такъв, който да мога да идентифицирам с мен. Майка ми и сестра ми дълго време носеха парфюми Loewe. И те не носят един конкретен, а постоянно ги сменят. Аз ги открих благодарение на тях. Имам три различни и ги използвам в зависимост от аромата, който ми харесва в този ден".

Грижа за психичното здраве от момента, в който се събудим

Говорили сме много за това колко е важно да се научим да давам пауза и да се изключваме, за да се съхраним. Това е нещо, което Урсула познава добре.

"Грижа се за психичното си здраве, като водя внимателен и организиран живот. Също така си давам разрешение понякога да не правя нищо (въпреки че ми е трудно). И правя всичко това, без да се вманиачавам, че винаги трябва да съм перфектна. Мисля, че понякога е важно да се отпуснеш." 

Всъщност, когато става въпрос за грижа за емоционалното ѝ състояние, актрисата следва основни, но ефективни мантри. "Най-важното нещо за мен е да спя добре и да се храня качествено. На някои хора са им достатъчни шест часа сън на ден, за да функционират, но това не важи за мен", смее се тя. И допълва: "В цялата тази суматоха и нестабилност, която идва с работата ми, трябва да поддържам някои рутинни практики, които знам, че са добри за мен.''

Ранни спомени за красотата

Първите ни контакти със света на красотата често са свързани със спомени с нашите майки и баби. В случая на Корберо се случва нещо подобно, но със забавен обрат:

"Баба ми от страна на баща ми винаги е била много кокетна. Родителите ми казват, че оттам идва страстта ми към модата. Когато отивах в дома ѝ, прекарвах часове наред в банята ѝ, разглеждайки и пробвайки всички гримове и парфюми, които имаше. Всяка седмица тя имаше нещо ново. Понякога я гримирах и ѝ правих разни прически", спомня си тя.

Сега, когато става дума за грижа за себе си и за грима, актрисата е минималистка и същевременно гъвкава. "Нямам фиксирана рутина. Научих се да се вслушвам в нуждите на кожата си. В зависимост от времето, града, темпото на работа... имам различни продукти, които използвам в зависимост от това, от което имам нужда. Имам различни продукти, които използвам в зависимост от това, което виждам, че ми е необходимо. Не е добре да използвам един и същ овлажняващ крем в Мадрид и в Буенос Айрес, например".

Три идеи за здравословна закуска

За Урсула понякога също е трудно да се храни добре, особено когато пътува.

"Но се опитвам да направя всичко по силите си. Ям всичко, но за мен най-важното е качеството на продукта. Не съм любителка на сосовете или пържените храни, но обичам сладките неща, те са моят провал, моето слабо място", казва тя.

И тъй като закуската е едно от онези хранения, които определят хранителните избори, които ще правим през целия ден, помолихме актрисата да опише своята. "Имам три варианта за закуска, които редувам", казва тя: Тост с авокадо и добър зехтин; кисело мляко със сироп от агаве, плодове и мюсли; тост с масло и конфитюр. Всичко органично и с кафе и овесено мляко.''

Тренировки, особено когато сте уморени

Актрисата, подобно на много други смъртни, не обича да тренира, но все пак го прави. Нещо повече, тя осъзнава колко е важно да тренира, дори когато е най-трудно. "Особено когато снимам и съм изтощена, тогава осъзнах, че е важно да тренирам. Да науча тялото си да се представя във всякакви условия, дории това да е трудно. Усещането след тренировка е много по-удовлетворяващо. Най-минималистичната и осъзната рутинна процедура за красота е тази'', заключава тя.