Любовта към това, което виждаме в огледалото, е най-доброто психологическо оръжие

  • Сподели:
Любовта към това, което виждаме в огледалото, е най-доброто психологическо оръжие

Най-доброто психологическо оръжие се състои в това човек да обича себе си, защото само по този начин може да се бори за най-доброто в живота си. Замислете се колко пъти поради липса на добро самочувствие ви се е налагало да стоите в сянка и да премълчавате своите желания и така във времето сте изпускали не една-две възможности за развитие и просперитет. Именно в нашата добра самооценка и в любовта към онова, което сме в действителност, се крие ключът към успеха.

Много е трудно човек да се впусне в безмилостната джунгла на живота, в която присъстват настървени колеги, буйни манипулатори и ред други екземпляри, имащи за цел да ни смажат, но когото един човек не вярва в себе си и не харесва своя образ в огледалото, за тези хищници става значително по-лесно да се възползват от неговите слабости. 

Колкото по-самоуверен е едни човек и притежава силна харизма, толкова по-вероятно е да влезе под кожата, дори и на своите конкуренти и бързо да преобрази живота си! Но когато не вярваме в себе си и не се обичаме, ние нямаме стимул да се борим, нито пък да оцеляваме в безмилостната джунгла наречена живот!

Може би животът ви е срещал с такива хора, които излъчват могъща сила, подплатена със самоуважение, достойнство и харизма, образуващи един наистина специален човек, който притежава способността да общува изключително лесно с другите, като не само, че оставя траен отпечатък в съзнанието им, но и почти без думи ги кара да следват неговата посока. И тук можем да споделим, че този образ е изцяло създаден от обичта към това, което сме в действителност и именно той ни дава силата да вървим напред, да се борим и да грабим всяка възможност по пътя си, като използваме най-добрите си качества, за да се придвижваме напред. 

Психологическото оръжие, всъщност е сборът от нашата енергийна сила плюс любовта към физическия и духовния ни образ!
 

Сега вече сами разбирате, колко е важно човек да има достойнство, да харесва себе си и да излъчва силна самоувереност, защото това са трите стъпки, които ще ни отведат директно до желаната цел. Колкото по-малко вярваме в това, че можем да успеем и подценяваме своите външни и вътрешни качества, ние директно развяваме бялото знаме пред другите и вместо да се впуснем с гордо вдигната глава в битката, ние се отказваме, още преди тя да е стартирала. Може би това поведение ви се струва познато и не малка част от хората предпочитат да стоят в сянка без да могат да оценят реалната си стойност, независимо от факта през колко трудни моменти са преминали, при тях все още липсва тази искрица, която да запали вярата им, че са достатъчно силни, харизматични и успешни, за да могат да сбъднат мечтите си.

Всичко това се крие в човешкото съзнание, което на моменти ни кара да смятаме, че нямаме никакви качества да се борим и най-доброто за нас е да се откажем, но когато послушаме тези свои лоши съветници, постепенно осъзнаваме, че вместо да се доближаваме до своите мечти, по-скоро вървим в противоположната посока към вечните съмнения и самообвинения. Човек трябва да знае, че животът е готов да му предостави всичко, което иска, но за да го получи, самият той трябва да се настрои на същата честота и с помощта на силата, която излъчва пред другите, ще може много бързо да реализира всяка своя мечта!

Самочувствието е много важно, за да можем да се придвижваме все по-напред и нагоре, не само в кариерното пространство, но и във всеки аспект от живота ни, защото именно то ни дава силата да не се отказваме, да вярваме в себе си и да обичаме силно образа в огледалото, защото той е способен да достигне успеха и да ни направи безкрайно щастливи. Единственото,което е нужно, е да му дадем шанс и никога да не се съмняваме в това, колко специални и божествено силни сме в действителност! 

Виж още