Раздялата и как по-бързо да я преодолеем

  • Сподели:
Раздялата и как по-бързо да я преодолеем

Раздялата е един наистина съкрушителен момент, особено когато ние сме човека, с когото се разделят. Тогава в нас започват да нахлуват всякакви мисли и страхове, чувстваме се нещастни, използвани, отхвърлени и недоразбрани.

Най-тежкият момент настъпва, когато раздялата дойде изневиделица и не сме особено подготвени за този момент, защото до сега сме смятали, че връзката в която се намираме е изключително здрава и стабилна, но в един даден момент всички тези мисли рухват и започваме да се чувстваме тъжни.

Колкото по-дълго отлагаме този момент, толкова по-неудовлетворени и нещастни ставаме, и независимо дали ние се разделяме с човека до нас или той поставя точката на тези отношения, раздялата е емоционален и неприятен момент, през който никой не иска да премива. 

Когато е настъпил момент да се разделите с дългогодишния си партньор, запомнете едно - постарайте се да не изгаряте мостовете си с този човек и да изричате думи, за които на по-късен етап може да съжалявате, затова го направете с приятелска нотка и без никакви притаени злобни чувства и помисли, защото те ще навредят единствено на вас самите и вие ще сте тези, които по-бавно ще излязат от тази дупка.

Не си създавайте враг в очите на човек, който до вчера е бил ваш любим, не го правете, дори да се чувствате използвани и наранени, просто затворете страницата с усмивка и преминете напред към положителните моменти, които тепърва ви предстоят, пък и всички знаем прекрасната поговорка – ''Всяко зло, за добро!'' – повтаряйте си този израз и така ще бъдете подготвени за красивите мигове, които ще ви донесе бъдещето. 

Раздялата е по-малко болезнена когато е с човек, с когото не сме прекарали дълъг период от време – да, значително по-тежко, ще ви бъде ако се разделяте с човек, с когото имате прекалено много общи спомени и сте делили едно легло години наред. 

Раздялата е по малко болезнена когато е с човек, който ни е наранил много – да, така е, ако до себе си сме имали човек, който не е спирал да ни лъже, манипулира, тормози, насилва и изневерява, определено раздялата ще ни накара да почувстваме, че сме свалили един много тежък товар от своите плещи.

Но когато се разделяме с човек, който е бил добър към нас и верен, тогава нещата стоят по съвсем различен начин и раздялата се превръща в един наистина тежки период, през който трябва да преминем. 

Започнете на чисто като прелистите бързо тази неприятна страница

Щом е дошъл моментът да се разделите със своя партньор, трябва да запомните няколко важни неща, които да направите, ако искате по-бързо да преминете през този труден етап и да започнете на чисто с нови сили.

Първо не приемайте нещата чак толкова лично, мислете реално и не правете този момент, още по-труден и за двамата. След като всичко е свършило, никога не лекувайте своите рани с помощта на алкохол и не се изолирайте от останалите хора, защото така ще задълбочите още повече този своя проблем. 

Важна е нагласата ви за бъдещето, затова се опитайте да планирате и да мислите за тези неща, които създават топли чувства във вас и ви изпълват с позитивно настроение. Отидете на почивка, заобиколете се с любими хора, ако се налага споделете своята мъка с близки приятели, така ще можете по-лесно да затворите тази страници от своя живот.

Бъдете търпеливи и не затрупвайте ума си с мисли, свързани с красиви общи спомени, просто приемете реалността и мислете единствено, затова което тепърва ви предстои и мечтаете силно да ви се случи. Не се обвинявайте за случилото се, простете и на човека срещу вас, така ще можете по-бързо да преминете през това и да се върнете отново към живота. 

И последно - не забравяйте, че времето лекува всичко и днес можете да се чувствате изключително нещастни и объркани, но утре е нов ден, който ще ви донесе своето вълшебство и ще ви накара отново да повярвате в чудесата, които предлага любовта.

Любовта е около вас, просто трябва да се огледате и тя ще дойде в живота ви, но по-важното е никога да не се отказвате да я търсите, защото време без любов е изгубено време! 

Четете още и: Как да съживим връзката си

Как да укрепите своята връзка и да подсилите любовта

Как да подобрим взаимоотношенията с партньора си

Историята на Лиъм Нийсън, който обичаше жена си толкова силно, че е избрал да ѝ остане верен след смъртта ѝ

Как да не се обезличаваме, когато сме във връзка

Какво се случва с връзката - когато интимността изчезне