Суперлуна през август: защо е време да слушате сърцето си

  • Сподели:
Суперлуна през август: защо е време да слушате сърцето си

Пълнолунието на 1 август 2023 г. е Суперлуна - термин за всички пълнолуния, които се случват близо до перигея, т.е. на най-малкото разстояние от Земята, и поради това са по-големи и по-ярки от обикновените луни. По-специално, това през август е наречено "Суперлуна на есетрата" - израз, измислен от индианците във връзка с изобилието на тази риба в големите езера през периода, съвпадащ с това пълнолуние.

"Август е месецът на Лъва, царя на сърцата", започва Джетке ван Лексмонд, основател на платформата за астрология и лайфстайл Moonsisters, и обяснява как Пълнолунието на 1 август 2023 г. ще се отрази на живота ни, особено на любовния аспект. Фактът, че сърдечните въпроси се поставят на фокус точно сега, се дължи не само на енергията на Лъва: "През този месец Сириус е най-очевиден", обяснява ван Лексмонд. "Известна още като "Духовното слънце", тази звезда е двадесет и пет пъти по-ярка от нашето слънце. Комбинацията от енергията на Лъва и не по-малко огнената енергия на Сириус - астрално събитие, характерно за това време на годината - докосва сърцата на много хора". Трябва да се каже, че тази фаза може да предизвика и негативни ефекти, като например известно безпокойство на душата, което нерядко се проявява чрез усещане за тежест в гърдите и ускорен сърдечен ритъм. "Обърнете се към лекар, ако оплакванията станат сериозни", препоръчва експертът.

Август 2023 г. е месец, изпълнен със специални събития, тъй като освен две пълни суперлуни (тази на 1 август в знака на Водолея и тази на 31 август в знака на Рибите), можем да очакваме и Новолуние в Лъв (на 16 август). Според Джетке ван Лексмонд тази комбинация от огнена, въздушна и водна енергия може да се окаже твърде интензивна за мнозина. "Да останете на земята няма да е лесно. Това не е изненадващо, защото супер пълнолунието във Водолей в сезона на Лъва и под влиянието на Сириус е най-мощната възможна комбинация и представлява силен тласък към ново време и нова версия на самите нас."

Той продължава: "Лъвът ви призовава да се свържете с вътрешния си огън, със страстта си и да си върнете контрола върху живота със силата на сърцето си, а не със силата на волята си. Не се борете и не търсете решения, а се наслаждавайте на живота. Осмелете се да бъдете свой собствен господар - не като се поставяте над другите, а на същото ниво, според принципа на равенството, със смирение и радост от живота.''

По време на Пълнолунието, според експерта, мощната енергия на Лъва се смесва с бунтарската и обновяваща енергия на Водолея: "Осмелете се да бъдете бунтари, кажете "не", изоставете познатите пътища и се впуснете в живота, който наистина ви подхожда. Този и следващият период могат да бъдат хаотични. Мнозина усещат трансформацията на космоса и земята. Всичко се върти, преобръща, движи... Но вие решавате как да се справите с това и с какво да се свържете. За да се справим с тази буря, Джетке ван Лексмонд препоръчва да се вслушаме в гласа на сърцето: "Колкото повече се фокусираме върху хаоса и вълненията, толкова повече ги внасяме в живота си. Не наблюдавайте цялото, а съзнателно съсредоточете вниманието си върху това, което наистина искате".

Пълнолуние с висок емоционален коефициент
Под влиянието на августовското пълнолуние трябва да очаквате изненади в областта на любовта, включително и защото Венера е ретроградна от 23 юли до 4 септември. Джетке ван Лексмонд казва по този повод: "Възможно е да възникнат проблеми в текущите взаимоотношения и има риск нещата да се усложнят. Ако не сте във връзка, някой може внезапно да влезе в живота ви. Или пък стара любов може да се появи отново иззад ъгъла, за да събере парчетата на провалила се връзка. Новолунието в средата на август ще бъде последвано скоро от ретрограден Меркурий (от 23 август до 15 септември 2023 г., в Дева) и ретрограден Уран (от 29 август 2023 г. до 27 януари 2024 г., в Телец).

Тези ретрогради са покана да се вгледате в себе си и да изоставите баластните и старите модели. "Ретроградният Меркурий в Дева и ретроградният Уран в Телец ще ви помогнат в това енергийно пречистване и в създаването на нови планове", обяснява Джетке ван Лексмонд. "Уран, "малкият бунтар", все още може да си прави шеги, да разтърсва нещата и да вкарва всичко в смут, което може да породи известно напрежение."

Емоциите и чувствата също ще заемат централно място в края на месеца: "Сякаш вече нямаме достатъчно импулс, август ще завърши с втора Суперлуна, в Риби, така наречената "Синя Луна"," предупреждава основателят на Moonsisters. "Това силно емоционално Пълнолуние е като финал, завършек, но на любовта и чувствата. Риби е и последният знак на зодиака. Тази последна фаза може да донесе сълзи и драма - Рибите може да се удавят в собствените си сълзи - но накрая ще надделее чувството за мир и изкупление."

Експертът завършва с положителна нотка: "Насладете се на този специален и силен месец, в който вратите на сърцето и на висшето космическо познание ще се отворят пред вас, стига да имате смелостта да преминете през тях".