Недостатъците, които зодиите не успяват да прикрият – Зодия Козирог

  • Сподели:
Недостатъците, които зодиите не успяват да прикрият – Зодия Козирог

Когато опознаете напълно един човек, можете да разберете кои са неговите огромни недостатъци както и положителни качества, чрез които успява да изпъкне сред останалите. И както монетата разполага с две страни, така и човек не винаги успява да овладее своите лоши страни и да бъде изцяло положителен, добър, хармоничен и уравновесен, дори да полага огромни усилия за да го постигне.

Разберете кои са тези личностни недостатъци и слабости при зодиите, които ги карат лесно да избухват, да действат егоистично и преднамерено с идеята да контролират всички, за да получат желаното.

Зодия Козирог

Сериозни, отговорни и солидни Козирозите са хора с принципи, които отстояват докрай позицията си. Благонадеждни, скромни и трудолюбиви, те не се страхуват да се впуснат в предизвикателствата и да се борят със зъби и нокти за постигането на целите си. Козирогът е знак, който никога не се предава и дори, в най-трудните моменти от живота си, той успява бързо да се активизира и да вземе най-правилните решения благодарение на своя бърз ум и поглед към реалността.

За него е чуждо да витае в облаците и да се надява, че нещо би могло да му падне даром, вместо това той е готов да запретне ръкави и да работи усилено за да получи онова, което силно желае. Той трудно поема рискове, защото знае, че успехът се крие в сигурността и дори с дребни крачки Козирогът ще успее да достигне до желаното място. 

Изключително обрани и умерени в думите си, те знаят как да подредят живота си без да влагат излишни драми и истерии в това свое начинание. Въпреки своята тактичност и доброта, те могат да бъдат и изключително жестоки, защото много добре умеят да симулират привързаност, съпричастност и дори любов, за да обработят хората около себе си. 

Козирогът често използва лъжата за да си проправи път в обществото, понякога неговите лъжи са дребни и безобидни свързани с възрастта, професионалната компетентност или пък финансовото състояние, друг път обаче те са значително по-мащабни и насочени към реализирането на свръх амбициозните му планове.

Това е знак, който трудно разкрива емоциите си пред другите и много рядко изпитва дълбоки и силни чувства към някого. За него няма никакъв проблем да се впусне във връзка, в която не изпитва чувства към партньора си, но пък за сметка на това има някаква сериозна облага от нея. За Козирога е изключително важно да се издигне до най-високото ниво, където престижа и лукса ще му дадат нужното удовлетворение от живота. 

Козирогът не е романтичен и дори може да се каже, че най-яркият му недостатък е неговата хладнокръвна студенина, с която е известен. Този земен знак е, като една заключена кутия, в която никой не знае какво се крие и какво би могло да излезе наяве. Козирогът обича да си служи с дребни манипулации, с които припечелва вниманието и обожанието на другите, като например този знак може да включи в арсенала си купища лъжи, с които да ви убеди да направите нещо в негова полза, което би могло да го издигне по работната стълба.

Повечето шефове Козирози също не си поплюват и могат да измислят всякакъв вид нелепи истории, с които да убедят подчинените си да работят, още по-неуморно и без никаква почивка, докато всъщност Козирозите са заминали на Околосветско пътешествие и държат чаша луксозно питие в ръката си. Без да им мигне окото те могат да ви излъжат, че ви обичат или пък, че са богати, преуспели бизнесмени, които истински се интересуват от вашите чувства, но истината е, че повечето Козирози се интересуват предимно от собствените си усещания, емоции и щастие. 

Този знак не се притеснява да се подмазва, особено ако човекът срещу него може да му гарантира едно по-успешно и богато бъдеще, в което Козирогът да се наслаждава на охолство, власт и лукс.

Въпреки своите трески за дялане можем да споделим и за положителните черти на тази зодия, които не трябва да пренебрегваме и те са свързани със скромността, чувството за отговорност, стабилността, постоянството, отдадеността в работата и реалният поглед над ситуациите, който наистина е една от прекрасните качества на този интересен и специален зодиакален знак.