Йога пози, които можем да практикуваме навсякъде – част 1

  • Сподели:
Йога пози, които можем да практикуваме навсякъде – част 1

Позите в йогата имат за цел да освободят напрежението от човешкото тяло, като му предадат онази енергия идваща от дълбоката Вселена. Тя, освен че е способна да ни пречисти от вредните мисли и негативната енергия, но и идва с посланието за мир, хармония, всеобщо уважение и любов.

Сега ще ви разкрием няколко пози, които можем да практикуваме без проблем и в домашни условия.

Поза – Прегръщане на коленете 
При тази поза трябва да се отпуснем напълно в легнало състояние по гръб, след което свиваме десния крак и го прегръщаме с двете си ръце. Притискаме по възможност хубаво за да се доближи максимално до корема и гърдите. Докато изпълняваме тази поза левият крак трябва да остане напълно изпънат, а главата ни трябва да се опира в пода. След като сме направили упражнението с десния крак за няколко минути сменяме краката. В края на тази лечебна поза имаща за цел да подобри храносмилането и функцията на червата, трябва да се опитаме да прегърнем и двата крака.

Поза – Кобра
При тази поза е нужно да легнем по корем, след което отпускаме стъпалата тип – шпиц, а ходилата ни трябва да сочат нагоре. Постепенно започваме да повдигаме главата напред, а врата нагоре. При тази поза краката ни трябва да останат по този начин без да ги движим. После придвижваме гърдите и раменете, изпъваме гръбнака, като за целта можем да използваме ръцете. При тази поза е хубаво да вдишваме дълбоко и бавно, като отпуснем всичките си мускули. Тази поза е изключително полезна при липса на апетит, гръбначно изкривяване и шипове.