Жестокостта, която крие всеки зодиакален знак – Телец

  • Сподели:
Жестокостта, която крие всеки зодиакален знак – Телец

Всеки астрологичен знак носи свои собствени характеристики, определящи нрава и поведението на този човек, както силните, така и лошите страни от личността му. Докато повечето зодии се бият в гърдите и демонстрират своите качества, обикновено старателно се опитват да прикрият най-тъмните черти от характера си.

Ще разгледаме именно онези мрачни кътчета от душите на всяка зодия. 

Телец
Телецът може да бъде ужасно завистлив, особено когато забележи хора, които притежават значително по-добър стандарт на живот от неговия и са постигнали много повече. Този знак обикновено се присламчва към неподходящи личности, защото неговият живот е толкова скучен и безцветен, че самият той се опитва да го разнообрази по някакъв начин. Привидно спокоен, стабилен и разумен - дълбоко в себе си този знак крие своята злоба, завист и малодушие. 

Винаги ще познаете един Телец по шумните коментари и дразнещия смях, който някак си е способен да спука тъпанчетата ви и почти винаги е или закъснял или не на място. Но едно от най-неприемливите и мрачни качества на този знак е свързан с неговото подмазване пред началството, с което успява да си припечели много врагове, особено в очите на своите колеги. Телците обичат да бъдат заобиколени от хора, при които кипи някакъв живот и от които могат да се нахранят с клюки, като например известни личности, безскрупулни олигарси или пък престъпни босове, до които да се чувстват на по-високо социално ниво.

Телецът се чувства жив, когато успява да получи някаква полезна информация, която би могла да му послужи за изстрелване по работната стълбица. Този знак е подмолен, хитър подмазвач, който не се притеснява да се впусне в безкрайни комплименти към началството, имащи за цел да го изстрелят към върха. Той обича да е сред известните и на техен гръб да постига мечтите си, а това е още едно от неприемливите качества, с които е създаден знака на Телеца.

Той ще се смее с часове на глупавите шеги на своите шефове, но от страни ще бъде обект на подигравки, истинско презрение, особено от хората, които го познават достатъчно добре и знаят за неговите лицемерни пози и маски. Този знак е известен и със своето постоянно мрънкане, особено когато не е успял да постигне целите си, тогава ще намери всевъзможни оправдания, с които да се успокои сам, но междувременно ще успее да изнерви всички наоколо. За този знак материалното е над всичко и това е факт, който трудно би могъл да бъде променен и изкоренен от ума на Телеца.

Концентриран в богатството често пъти този знак забравя за думи, като благородство, почтеност и състрадателност, именно тогава хората започват да забелязват онези тъмни кътчета от душата му, които така упорито се опитва Телецът да прикрие. Колкото повече говори – толкова по-малко важни неща казва, а това е наистина изнервящо и досадно, като счупен грамофон преминаващ бързо от песен в песен, губещ смисъла на превода и съсредоточен върху собственото си израстване. Телецът е егоист, който никога не би поставил чуждото благо пред своето собствено щастие.