Зодиакален знак Телец – качества, детство и късметлийски цвят

  • Сподели:
Зодиакален знак Телец – качества, детство и късметлийски цвят

Зодия Телец
21 април–21 май

Качества 

Телецът е знакът на баланса и добротата, в който могат да се открият безброй положителни черти, с които този земен знак успява да обедини хората около себе си. На външен вид, изглеждащ потаен и безпристрастен, той всъщност се стреми да бъде социално ангажиран и да помага със своите анализи на другите хора. Телецът е нежен, сдържан и спокоен - той би могъл да бъде изключително верен и добър приятел. Благодарение на своите реалистични анализи винаги е подготвен за неочакваното и нищо в този живот не би могло да го изненада. Дори и да не е амбициозен и да не гони успеха на всяка цена, Телецът е изключително усърден и изпълнителен работник, който обича да довършва започнатото и да изпълнява задълженията си повече от перфектно. За него не е важно да ръководи хората, по-важно е във въздуха да се усеща хармония и спокойствие. Този знак не обича конфликтите и това е причината да бяга надалеч от всякакъв вид пререкания, които биха могли да го накарат да се чувства безсилен и нещастен.  

На моменти изглеждащ дребнав и посредствен, той иска да достигне до чуждия успех, но за целта не е готов да положи нужните усилия. Страхът му да не изгуби и конкуренцията да не му се присмее в лицето го карат да не рискува и да не се бори за по-високи позиции. Телецът е изключително интелигентен знак, който успява да прави много мъдри и точни анализи над ситуациите и бързо да си взима най-добрите поуки от случващото се. И той, като останалите знаци, обича поощренията и похвалите, но дори и да не ги получи ще продължи да следва своето работно темпо и да не изостава от поетите ангажименти. 

Този астрологичен знак обича да се грижи за своето здравословно състояние, дори отстрани често изглежда като хипохондрик, постоянно търсещ някакви невидими симптоми, за които да се захване, защото в момента му е много скучно. Всъщност представителите родени под знака на Телеца държат на своята фигура и много внимават какви харни консумират, въпреки че дълбоко в тях се крие един вечно буден чревоугодник, който иска да вкуси от всички наслади за да получи пълно душевно удовлетворение. Своето щастие този знак намира единствено в любовта, където се стреми да даде всичко от себе си, за да може да съхрани връзката, в която се намира и която му дава усещането за щастие и пълна хармония.

Някои Телци обичат да залитат встрани, дори когато са в сериозни отношения, но повечето от тях са предени и нежни партньори, които са силно привързани към семейството си.

Мъжете родени под този знак обичат уюта на дома, както и вкусно приготвената домашна храна, която наистина ги кара да изпитат кулинарен оргазъм и да се пренесат директно в небесата. За тях домът е центърът на Вселената им, а не само пристан на който могат да си отпочинат и отново да отплават. На външен вид този мъж изглежда изтънчен, интелигентен, нежен и положителен.

Жените родени под знак на Телеца са добри къщовници, които държат на семейството. Те полагат огромни усилия да създадат приятната среда в своя дом, в която децата да растат без никакви тревоги, а възрастните да се наслаждават на романтичните залези и вкусните ястия, с които съдбата ги е благословила.

Детство

Тези деца са надарени с много силна енергия – бързовъзприемчиви, мили, нежни и на моменти изключително сериозни. Докато останалите малчугани препускат в шумни занимания, тези деца обичат да стоят отстрани и да наблюдават, докато събират впечатленията си. Всъщност тези деца са най-щастливи, когато до себе си имат сестричка или братче, с които могат да опознават заедно света и да анализират ситуациите, в които попадат. Всъщност колкото по-строги и груби са роделите към детето Телец, толкова по-възможно е то да се затвори в себе си и да започне да развива различни комплекси и депресии.

Прекалено големите изисквания към него ограничават свободата му и го карат да се чувства като изпаднало от друга планета. Най-добрият възможен подход към детето Телец е приятелския, с постоянно общуване и анализиране на чувствата, които изпитва и нещата, които в момента не разбира. Родителите, които възпитават представител на тази зодия трябва да бъдат заредени със спокойствие, което да се постараят да предадат и на своя наследник и да му покажат, че в монетата на живота винаги има и положителна страна, която носи много красота и вълшебства. Това дете може да попие цялата любов, с която го дарявате, както и негативните емоции, които изпитвате, затова внимавайте кой подход ще изберете и какъв бъдещ човек ще моделирате.

Късметлийски цветове 

Цветовете, които внасят хармония в живота на Телеца са белият и синият цвят. Особено в моментите, в които Телецът се чувства обезпокоен и несигурен точно синият цвят успява да му предаде това спокойствие, от което се нуждае. Всъщност някои психолози са на мнение, че синият цвят действа успокояващо при повечето хора, благодарение на силните си вибрации, които ни изпълват с усещането за хармония.

Когато Телецът е облечен в бяло, той получава силна енергия от Вселената, която му позволява да доразвие всеки талант и да получи желаното като избегне повечето препятствия. Белият цвят е символ на чистота и вътрешен мир и именно подобно усещане дава на Телците.