Зодия Риби – знакът на тайнството, инстинкта и магическата красота

  • Сподели:
Зодия Риби – знакът на тайнството, инстинкта и магическата красота

Управляваща планета – Юпитер и Нептун 
Стихия - Вода

Този астрологичен знак е последният в Зодиака и хората, които са под неговото влияние са родени в периода между 19 февруари и 20 март. Под влиянието на управляващите планети – Юпитер и Нептун, този знак носи променлива природа, която е и ясен почерк в характера на хората, носещи знака на Рибите. Тази зодия изпъква сред останалите, чрез своите силна духовност, емоционалност и способността да усещат невидимите явления, които им дават ясни сигнали за хората, които по някакъв начин могат да им навредят.

Тяхната интуиция е безпогрешна и могат до основи да разсъблекат човешката душа. Интересни, различни и необикновени, представителите на тази зодия, успяват да изградят свой тайнствен свят, в който трудно допускат чуждоземци. 

Чрез силата на мисълта могат да прилагат различни видове лечебни техники, чрез които да помагат на другите. Рибите са знак, който може да усеща и да вижда необикновени неща, за които в повечето случаи се страхува да говори пред останалите хора, просто защото не иска да го възприемат, като различен и не съвсем нормален, но истината е, че този човек е изключително необикновен и носещ силна емоционална енергия, която може да се усети в мига, в който той е влезнал в помещението и ако точно в този момент той е разгневен, тази енергия бързо ще се всели и в останалите, но ако е в добро настроение, то ще завладее и другите. 

Рибите са знакът, който прелива от чувства най-вече от обич и позитивизъм, с които искат да заразят и другите. За тях е важно да опознаят един човек до дълбините на неговата душевна вселена, това което се крие под неговото физическо тяло и което носи в сърцето си, единствено тогава, те са способни да се отпуснат и да предадат любовта си на този човек. 

Заобиколени от много хора, Рибите никога не се предоверяват и предпочитат да имат до себе си един човек, но такъв на когото могат да разчитат и да му се доверят изцяло, отколкото милион хора на които да нямат никакво доверие. Тяхната интуиция почти винаги разпознава онези, които искат по някакъв начин да им навредят или които не са съвсем откровени с тях, тогава вътрешния глас на Рибите, започва да им шепне, че трябва да се отдръпнат от този човек или в другия случай да му дадат незабравим урок, с който да го накарат да си вземе поука от постъпките. 

Това е  знакът, който носи магическа сила обвързана с духовното израстване и огромна мисловна свобода. При Рибите всичко се развива някак по-бързо отколкото е при останалите хора, особено що се отнася до мисъл, докато другите още се чудят кое парче от къде е, те вече са наредили пъзела и са започнали нов. 

Интелигентни, състрадателни, чувствителни и любвеобилни, те търсят своя другар, с когото да споделят взаимните си тайнства и да изградят един съвършен приказен замък, в който да се чувстват напълно защитени от злобата, завистта и лицемерието на всички останали хора по тази земя.