Здравословен режим на хранене и ползите от него

  • Сподели:
Здравословен режим на хранене и ползите от него

Правилният режим на хранене е свързан с няколко основни компонента, от които всъщност, зависи цялостното ни здравословно състояние и сега ще разгледаме основните стъпки, които ще ни помогнат да спазваме един по-здравословен и полезен режим на хранене.

Никога не се хранете ако сте ядосани или уморени

Когато сте неспокойни и във вас бушуват негативни емоции, никога не посягайте към храната, защото ако го направите, това ще се отрази изключително неблагоприятно, както на теглото ви, така и на черния ви дроб.

Когато човек е много изморен или изнервен, неговият черен дроб започва да отделя вредни и токсични вещества, които могат да ни навредят, ако се храним през това време.

Научете се да комбинирате правилно своите храни

Има храни, които имат способността да станат по-малко вредни за нашето тяло, ако бъдат комбинирани с други, но има и такива храни, които никога не трябва да комбинираме, ако искаме да бъдем здрави.

Храните трябва да бъдат съчетани, чрез своите вкусови качества, киселинен баланс и енергийните стойности, които съдържат. Затова е важно да знаем правилните комбинации, които биха били полезни за нашия организъм и тези съчетания, които в никакъв случай не трябва да правим, ако не искаме да напълним организма си с токсини. 

За да бъдете здрави
Избягвайте наситените мазнини, ако искате да предпазите своя черен дроб. Следете своя холестерол. Има както добър холестерол, така и лош, затова трябва да внимаваме, какви храни консумираме и как те се отразяват на холестерола ни, защото той може да бъде както полезен и вреден за нашия организъм. 

Билки и полезни храни
Храните, на които трябва да наблегнете ако искате да спазвате здравословен хранителен режим са – риба, ядки, телешко месо, зеленчуци, плодове, чайове, овесени ядки, както и да включите тофу към своето хранене.

Това е продукт придобит от пресована соя, който е изключително полезен за нашия организъм, тъй като ни помага да се пречистим от лошия холестерол, тофуто също е и чудесен източник на протеини.  

Чайовете са чудесен метод, чрез който да пречистим своя организъм от токсините, затова ако сме решили да започнем балансирана диета или просто да се храним по-здравословно, задължително трябва да наблегнем на билковите чайове, които имат изключително ползотворно влияние върху тялото ни. 

Предлагаме ви и: Водата и ползите от нея в нашия хранителен режим

Няколко основни правила при балансираното и здравословно хранене

С какво са полезни кестените за здравето ни