Няколко основни правила при балансираното и здравословно хранене

  • Сподели:
Няколко основни правила при балансираното и здравословно хранене

Проблемите при храненето настъпват, когато нашето тяло и психика се намират под стрес, тогава повечето хора имат навика да консумират бързи, със съдържание на много захар или прекалено мазни храни, които от своя страна влияят негативно на организма ни.

Балансирането хранене е свързано с възможността да консумираме храни, които се отразяват ползотворно и имат благоприятно въздействие върху целия ни организъм. Тези храни са разделени в няколко категории, които включват кисели, горчиви, сладки и солени храни.

За балансираното хранене особено важен е и правилният режим, който ще си създадем, така тялото ни ще бъде подготвено да разгражда по-бързо храните, които поемаме.

Когато консумираме прекалено големи количества мазни храни, те директно попадат в кръвообращението ни, а от там се отправят към нашия черен дроб и постепенно започват да затрудняват функциите му.

Когато тялото ни е в застой мазнините, които консумираме, започват да се залепват за тези части от физиката ни, в които отсъства движение и постепенно, започват да се натрупват точно в тази част, която е обездвижена. Най-трудни за преработване от черния ни дроб са някои видове меса, както и животинските мазнини.  

Тялото ни има нужда от мазнини, но полезните са зехтинът и сусамовото олио. Вредните мазнини, които консумираме директно се залепят върху кръвоносните съдове на черния ни дроб и единственият начин, чрез който можем да ги изчистим е с помощта на силен билков чай.

Често пъти вредното хранене е в следствие на липса на секс, както и натрупана психическа умора. Когато човек не се чувства добре е по-склонен да посегне към вредните храни и питиета, просто за да претъпи чувството на тъга и безпокойство, които са го обзели.

Неудовлетвореността в леглото също е повод голям процент от хората да посягат към вредни и тъй наречените пакетирани бързи харни, като сандвичи, пици или храни за микровълнова фурна.  

Голям процент от жените правят една основна грешка, когато започнат някакъв вид диета или режим на хранене и тя е свързана с факта, че през целия ден внимават да не консумират големи количества храна, след което вечер си набавят изгубеното и следователно преяждат след което си лягат и заспиват с препълнен стомах, а така ограничават възможността техният организъм да се справи бързо с преработката и изхвърлянето на тази храна и тя започва да се натрупва и лепи директно по тялото им.

Често пъти наднорменото тегло е в следствие и на някаква болест като диабет, проблеми с щитовидната жлеза и сърдечни заболявания. 

Ако искаме да бъдем здрави и да пречистим своя организъм, на първо място трябва да си създадем един хранителен режим, който напълно да отговаря на нашите хранителни потребности и от който да се чувстваме добре.

Режимът трябва да включва полезни храни с минимум калории и мазнини. Храненето ни трябва да бъде в умерени количества до четири пъти дневно и да спазваме часови режим.

Предлагаме ви и: Полезните храни, които имат лечебни свойства

Диетата, с която да свалите 10 килограма само за седмица

Няколко забележителни причини да пиеш сок от червено цвекло

Щастливо и бързо отслабване без лишения

Полезните свойства на белите трюфели и защо някои ги наричат "бели диаманти"

Какви са ползите от зелената магия Матча