Четири подправки за по-добър интимен живот

  • Сподели:
Четири подправки за по-добър интимен живот

Когато интимността постепенно изчезва, трябва да се запитаме какво всъщност ни пречи да се радваме на добър сексуален живот и кои са тези неща, които ни спират да се насладим на своята връзка. Почти винаги многото работни ангажименти, липсата на енергия и време са онези пречки, които ни спират да се радваме на добър интимен живот със своята половинка, но истината е, че освен времето ние допускаме и няколко основни грешки, които допълнително размътват водата и отнемат желанието ни за секс.

Разберете на какво трябва да заложите, за да можете да подобрите своя интимен живот с любимия човек и да се насладите искрено на всеки един романтичен момент, който съдбата ви изпраща.

1. Действайте с усмивка

Това е начинът да стопите ледовете и да намерите отново пътя към своя партньор. Почти 57 % от двойките оставят ежедневния стрес и грижи да влияят на техния сексуален живот. Колкото по-стресирани сме, толкова повече предаваме тези негативни емоции и на своята половинка и вместо да се радваме на здрава любовна връзка, ние несъзнателно попадаме в капана на битовите спорове. Колкото по-положително сме настроени, толкова повече шансове имаме да подобрим своите отношения с половинка и вместо ежедневно да посрещаме деня незадоволени от собствения си живот и с опънати нерви, можем да се съсредоточим върху всички хубави моменти, които тепърва ни предстоят и да предадем тези положителни емоции и на човека, когато обичаме.

2. Красиви сме във всяка фаза от живота си

И това основно правило, трябва да си го повтаряме ежедневно. Знаете ли, че в близо половината от любовните двойки отношенията започват да се разклащат, защото единият от двамата партньори се чувства не достатъчно физически красив, слаб, млад и свеж, както в началото на връзката, а това са и основните причини, поради които този партньор бързо изгубва желание за секс. Колкото по-добре се чувстваме в собствената си кожа и колкото повече успяваме да покажем тази любов и пред другите, толкова по-впечатлени и привлечени ще са те от нас.

Несъмнено всеки един изминал ден от живота ни носи някаква промяна най-вече във физическата ни форма - постепенно тялото ни започва да се отпуска, появят се бръчки и ред други нежелани отпечатъци на времето, но това определено не е основателна причина да загърбим своя сексуален живот и да изгубим желание за интимност с любимия човек. Трябва да разберете, че тази промяна е необратима и колкото по-бързо свикнете с този факт, толкова по-бързо ще успеете да се впишете в своя живот и да се радвате на всички тези страхотни външни отпечатъци на времето, които разказват вашата история и пазят най-съкровените ви спомени. Животът е тук и сега, а колкото повече се потискате от начина, по който изглеждате, толкова по-малко шансове имате да изживеете една щастлива и хармонична връзка, както и да запазите желанието за интимност и на своя любим човек. Всичко е навързано и когато постепенно вашия партньор усеща, как започвате да се отдръпвате от него, това ваше поведение бързо ще рефлектира към вас като накара партньора ви да следва вашите стъпки, докато съвсем не се отдалечите и не изгубите необратимо близостта помежду си.

3. Отдайте се на момента

Единственият начин да се насладите на интимността с партньора ви е просто да спрете да мислите за всички онези неща, които ви карат да се чувствате тъжни. Вместо това заменете грижите и проблемите с мисли за пътешествие, романтика, любов, страст и спокойствие. Само когато се разтоварите от ненужните мисли ще можете да се отпуснете, а постепенно и желанието ви за секс ще се възвърне. Подходете импулсивно и страстно и се насладете на тези моменти, които ви карат да се чувствате обичани, желани и задоволени.

4. Спрете да си мислите, че другите живеят по-добър живот

Една от най-големите заблуди при повечето двойки е да си мислят, че другите влюбени живеят по-охолно, задоволително и в пъти по-добре от тях, но истината е, че няма как да бъдем напълно сигурни в тези наши твърдения, без да сме успели да живеем техния живот, през техните очи и да видим, как в действителност протича всеки миг от връзката им.

Дали е толкова розов и безгрижен само те могат да знаят това, но докато се съсредоточаваме върху чуждите връзки, няма как да подобрим своята. Изолирайте мисли от типа на – ''Те са по-щастливи, богати и верни един на друг!'' – това са неща, които хем не ви влизат в работата, хем няма как да бъдете на 100 % сигурни в тяхната достоверност. Когато човек се научи да живее в хармония и благодарност за онова, което притежава, дори и за това, което все още не е станало част от живота му, той ще може да се наслади на всеки един вълшебен момент със своята половинка и да намери духовното щастие, за което всички хора по света мечтаят.