Ема Томпсън и историята за едно щастливо осиновяване

  • Сподели:
Ема Томпсън и историята за едно щастливо осиновяване

63-годишната актриса, която е във връзка с 56-годишния Грег Уайз, откакто се запознават на снимачната площадка на филма "Sense and Sensibility" (филмът печели "Оскар" за най-добър адаптиран сценарий) през 1995 г., имат две деца заедно - дъщеря Гая, на 22 години, и син Тиндиебва Агаба, бивше дете войник от Руанда, когото неофициално осиновяват.

Носителката на "Оскар" се раздели публично с първия си съпруг, сър Кенет Брана. Двамата се венчаха през 1989 г. и бяха златната двойка на британската актьорска сцена до момента, в който сър Кенет не започна афера с Хелена Бонъм Картър, докато я режисираше във филма "Франкенщайн" на Мери Шели. Ема и 62-годишният Кенет се развеждат през 1995 г., а той продължава да се среща с Бонъм Картър до 1999 г.

Томпсън е не само знаменитост, но и активист, който се грижи за климата и други хуманитарни каузи. В тази статия ще се потопим дълбоко в семейния ѝ живот, за да ви разкажем за връзката ѝ, която споделя с осиновения си син Тинди.

Уайз и Томпсън са се опитвали да имат още едно дете чрез ин витро, но опитите били неуспешни. Когато говори за процеса на ин витро оплождане, Томпсън казва:

"Често си мисля, че ако се беше получило, нямаше да има място за Тинди в сърцето ми. Затова съм много благодарна, че ин витрото не се получи, защото така се появи Тинди".

Тиндиебва Агаба е осиновен син на Грег Уайз и Ема Томпсън. Ема се запознава с Тинди за първи път на събитие на Съвета на бежанците, където му предлага да му помогне след всички невъобразими преживявания, сред които и месеци наред, прекарани в нелегално спане по улиците на площад Трафалгар. Тинди трагично губи биологичния си баща от СПИН, когато е само на девет години. Баща му си вадил прехраната, работейки като фермер в чайни плантации. Когато е на 12 години, в селото му в Руанда нахлуват войници с картечници, за да отвлекат Тинди и трите му сестри с идеята да ги превърнат във войници, за да се бият срещу правителството. Изпратени са в затворнически лагер, където остават в продължение на три години. 

На 16-годишна възраст Тинди в крайна сметка успява да избяга от Руанда, след като социален работник от Care International му помага да се качи на полет до Лондон, за да поиска убежище.

Ема се запознала с Тинди на ''Съвета за бежанци'' и го кани да прекара Коледа с нея и семейството ѝ. Тинди нямал никаква представа за статута на актрисата и не знаел дали може да ѝ се довери, но приел това топло предложение. Макар и до този момент да не говорил все още добре английски език, двамата с Ема започнали да прекарват много време заедно. Томпсън била упорита в постоянтсвото си да изгради отношения с младото момче и не се отказала от него. С тези си действия спечелила доверието му. Така уикендите на престой се превърнали в седмици, а седмиците в месеци. 

Когато Тинди навършил възраст, в която има право да взема самостоятелни решения - Ема и Грег го осиновили.