Енрике Иглесиас & Анна Курникова: 22 години аз и ти

  • Сподели:
Енрике Иглесиас & Анна Курникова: 22 години аз и ти

Енрике Иглесиас и Анна Курникова не се появяват на публични събития, не дават почти никакви интервюта и не публикуват семейни снимки в социалните мрежи (това обаче малко се промени през последните няколко години). Това обяснява защо са смятани за една от най-потайните двойки в шоубизнеса. Но въпреки това вече 22 години те живеят щастливо заедно, отглеждат три деца и са примерна двойка за другите хора.

Преди Анна да срещне Енрике Иглесиас, тя вече е била известна тенисистка. Въпреки че не е спечелила нито една титла на сингъл, до 2000 г. тя достига до № 8 в света. Енрике беше доста популярен певец както в своята страна, Испания, така и в чужбина. Неговата песен "Bailamos" бе издадена като сингъл и стана хит номер едно в САЩ.

През 2001 г. Иглесиас издава втория си албум на английски език, "Escape". Дейв Майерс, режисьорът на видеоклипа на първия сингъл, също озаглавен Escape, кани тенис звездата Анна Курникова да участва в него. "Тя е независима, красива, забавна", ще каже по-късно Енрике за зашеметяващата спортистка. Във видеоклипа има няколко пикантни сцени, в които Енрике и Анна се целуват. Във видеото зад кулисите Иглесиас казва, че не е нужно да е добър актьор, за да целува Анна и да изглежда правдоподобно. Ето защо не е изненадващо, че след излизането на видеото пресата веднага реши, че двамата имат връзка и репортерите непрекъснато се опитваха да ги хванат в крачка.

През 2002 г. Енрике и Анна потвърдиха, че имат връзка, когато се появиха заедно на наградите на MTV. Бяха усмихнати и се държаха за ръце, позирайки за първи път като двойка на червения килим. Скоро след това те започват да живеят заедно в Маями, където Енрике вече има къща. И наистина се стараеха да държат връзката си далеч от общественото внимание. Между другото, през всичките тези години нямаше информация дали са женени и дали някога са вдигали сватба. В интервю за Women's Health Анна казва:

"Бракът не е важен за мен. Аз съм в щастлива връзка - това е всичко, което има значение. Вярвам в обвързването. Вярвам в това да сме открити, да се доверяваме един на друг и да се уважаваме напълно".

През 2011 г. певецът заяви, че иска животът му да бъде възможно най-личен: "И особено когато си с някой, който също е известен и е в светлината на прожекторите."

Когато си с някого от толкова дълго време, не мисля, че сватбата ще промени нещо", казва певицата по време на интервю за предаването Sunday Morning на CBS през 2011 г. "Това няма да ни направи по-щастливи." Курникова каза също така в предаването "Шоуто на Греъм Нортън", че двамата са имали своите проблеми и неразбирателства на обикновена двойка като всички останали. 

През декември 2017 г. се раждат първите им деца - близнаците Николас и Луси. Бременността на Анна остава незабелязана от феновете, а съобщението за това, че има деца, е направено от Иглесиас по време на концерта му в Будапеща. Тази новина изненада феновете. "Станах баща преди 12 седмици", каза той на публиката. "И мога абсолютно категорично да заявя две неща, без ни най-малко съмнение, че обичам децата си. Всъщност, три неща: обичам момичето си и обичам вас, че сте тук тази вечер".

Скоро след раждането на близнаците известните родители започнаха да публикуват очарователни семейни снимки в социалните си мрежи. Това изглеждаше напълно неочаквано, като се има предвид колко потайни са обикновено. През януари 2020 г. се ражда дъщеря им Мери. Приблизително по същото време Анна добави "Иглесиас" към името на профила си в Instagram, с което започнаха слуховете, че най-накрая са се оженили. Енрике казва, че иска децата му да следват стъпките на майка си, а не да стават музиканти като него:

"Ако трябва да избера едно нещо, с което искам децата ми да се занимават, това определено ще бъде спорт. Обичам спорта. Обичам голф, тенис и не бих имал нищо против да видя някое от моите малки момичета да играе тенис."

А по отношение на това как децата реагират на песните му, Енрике споделя: "Всеки път, когато чуят някоя от моите песни, те всъщност могат да разпознаят гласа ми, което е доста готино. Невероятно е да наблюдаваш изражението на лицата им."

Въпреки че Анна публикува някои сладки снимки и видеоклипове с децата и съпруга си в социалните мрежи, те все още не желаят да разказват на репортерите всичко за личния си живот, и с право. Що се отнася до кариерата, Анна се оттегля от професионалния тенис през 2003 г. поради сериозни проблеми с гърба и гръбначния стълб, включително дискова херния. Но от време на време играе в демонстрационни турнири и на двойки. Сега 41-годишната Анна е американска телевизионна личност. А Енрике все още издава нови сингли, участва в концерти и остава популярен музикант. Той има почетната титла ''Крал на латинопопа''.

Според Енрике тайната на щастливите семейни отношения се крие в това да прекарват колкото се може повече време заедно: "В този период от кариерата си съм достатъчно щастлив, че мога да избирам графика си и да се уверявам, че не отсъствам от къщи повече от две седмици подред."