Ева Лонгория: "Не е нужно да си богат и известен, за да промениш нещо"

  • Сподели:
Ева Лонгория: "Не е нужно да си богат и известен, за да промениш нещо"

Ева Лонгория разказва, че не е израснала под "натиска на социалните медии" и е намерила себестойността си.

"Никога не съм имала тази връзка с красотата, с която мисля, че израстват много млади момичета днес", казва Лонгория пред People преди събитието "Жени на стойността" на L'Oréal Paris.

Връзката на Ева Лонгория с красотата е повече от грижа за кожата.
Преди събитието ''Women of Worth'' на L'Oréal Paris Ева разказа за израстването без натиска на социалните медии и за това, че е намерила себестойност отвътре.

"За мен беше въпрос на късмет да не израсна във време на социални мрежи. Никога не съм имала тази връзка с красотата, с която мисля, че израстват много млади момичета, особено днес, с натиска и сравнението и опитите да се придържат към едни често недостижими образи", казва 48-годишната Лонгория.

Израснала със сестри, Лонгория се е чувствала овластена от жените около себе си.

"Произхождам от семейство на независими, силни жени. Не ми се налагаше да търся другаде тези модели за подражание. Майка ми отгледа четири момичета, едно дете със специални нужди, работеше на пълен работен ден, приготвяше вечерята, присъстваше на всяка тренировка на децата си, на всичко. Поради тази причина, имайки предвид каква майка съм имала за пример, понякога си мисля, че не полагам достатъчно усилия в живота си.''

Сега, след близо 20 години работа в L'Oréal Paris, Лонгория обича да наблюдава развитието на продуктите за грим и грижа за кожата. Но най-важното е, че емблематичният слоган на марката "Защото си заслужаваш" се е превърнал в нещо, което Лонгория изповядва.

"Това беше мантра и призив към жените да направят инвентаризация на всичко в живота си, където да добавят стойност. Това е и признаване на собствената ти стойност и на взаимоотношенията ти, на работата ти, на брака ти и на общността ти."

Тя продължава: "За това винаги съм обичала тази марка. Не ме е вълнувала толкова продажбата на конкретно червило, колкото намирането на собствената ти стойност лично в самата теб."

Съвсем уместно Ева е развълнувана от тазгодишните носителки на отличието "Жени на стойността", които се присъединяват към 170 жени, признати преди това през 18-годишната инициатива на марката.

"Те наистина са стойностните жени в света и тези награди поставят в светлината на прожекторите работата, която вършат."

По време на събитието Лонгория връчи награди на две носителки на отличието: Шрусти Амула от фондация Rise N Shine и София Киани от Climate Cardinals. Лонгория похвали и двете за това, че са големи инициатори на промяната.

"Шрусти планира и прилага програма за компостиране, която всъщност е одобрена от нейния щат за използване в училищата. Усилията ѝ, които тя започна, са отклонили сто хиляди килограма хранителни отпадъци от инсинераторите, а вместо това тя преразпределя тази храна на приюти за бездомни, хранителни банки. Това е безумна разлика.
София основава Climate Cardinals, която е най-голямата младежка организация с нестопанска цел, която прави климатичните ресурси по-достъпни за хора, които не говорят английски. И тя получава международно признание. Назначена е за най-младия съветник на ООН и е постигнала толкова много."

Лонгория споделя своя ценен опит: "Не е нужно да си богат и известен, за да промениш нещо."

"Това е една от големите заблуди в обществото ни, като например: "Не съм известна личност, следователно не мога да бъда филантроп.'' Жените, които тази вечер отличаваме, са жени, които са видели и изпитали някаква несправедливост на гърба си. Те са необикновени жени, които правят необикновени неща. Тези жени се превърнаха в промяната, която искат да видят в света и в общността си.''