Историята за Джордж Лукас и трите му осиновени деца

  • Сподели:
Историята за Джордж Лукас и трите му осиновени деца

''Междузвездни войни'' се превърна в културен феномен, превръщайки герои като Люк Скайуокър, принцеса Лея и Дарт Вейдър в легенди, а фрази като ''Нека силата бъде с теб'' част от популярната култура. Режисьорът Джордж Лукас създава цели светове с въображението си, на него дължим и популярния образ на приключенския археолог Индиана Джоунс. Но и на семейната сцена Лукас също ще остави велика следа. Той осиновява три деца и не се страхува да ги отгледа сам. А на 69-годишна възраст става баща за четвърти път, защото за него децата са най-голямата ценност.

Първият брак на Джордж продължава 14 години и всичко изглежда перфектно с изключение на това, че двойката не може да има собствени деца - така осиновяват заедно момиченцето Аманда. Две години по-късно обаче двойката се развежда, а Аманда остава с баща си.

"Децата са целият смисъл на живота. Дори когато се развеждах, реших, че грижата за децата

е най-важното нещо, което мога да направя."

Тези думи са последвани от още две осиновявания - на Кейти и Джет, които Джордж отглежда като самотен родител. Това до голяма степен му помогнало да разбере самотните майки и да осъзнае, че те са истински герои. Да, отглеждането на деца е много трудна задача, но за режисьора това е най-голямата радост в живота. Личният живот на Джордж не вървял особено, а управлението на успешна филмова империя отнемало изключително много време. Но нищо от това не му попречило да обгради децата си с възможно най-много топлина, уют и обич. Всяко едно от децата на Лукас става част от света на научната фантастика, участвайки в "Междузвездни войни", а Кейти дори написала сценариите за няколко епизода на сагата "Междузвездни войни: Войната на клонираните".

Джордж честно казва, че децата са променили живота му и начина му на мислене в положителна посока. Легендарният "Междузвездни войни" се превърнал във филма, в който той искал да покаже на децата висшите ценности и морал - кое е добро и кое не.

''Прегърнах първата си дъщеря, когато тя беше само на десет часа, току-що родена - изпитах преобразяваща радост, която никога няма да забравя. Дотогава най-много обичах филмите. След това филмите отидоха на второ място. Сега възпитателната страна допълва преодоляващата, доминиращата страна. В края на краищата ние сме тук, за да популяризираме живота."

През 2013 г., когато Джордж Лукас е на 69 години, личният му живот придобива щастлив обрат. Той се ожени и става баща за четвърти път. Еверест е първата му биологична дъщеря, а партньорката му, Мелъди Хобсън, е успешна бизнесдама, бивш председател на DreamWorks Animation и дори е била в списъка на най-влиятелните хора в света. Мелъди, която е с 24 години по-млада от съпруга си, казва, че с Джордж не са имали планове за "перфектната" връзка, а просто са били открити един към друг - и това е ключът към тяхното щастие. Сватбената церемония се състояла в ранчо "Skywalker'' в Калифорния. Сред почетните гости са близки приятели: Рон Хауърд, Франсис Форд Копола, Опра Уинфри, Робърт Де Ниро, Глен Клоуз, а дългогодишният приятел на младоженеца, режисьорът и продуцент Стивън Спилбърг, дал тост, шегувайки се, че: ''Силата най-накрая има своето име: Мелъди!". Джет изпълнява ролята на кум, а дъщерите Аманда и Кейти са шаферки. 
Сега всичките му пораснали деца показват, че бащината любов може да направи чудеса. Всички те са намерили това, което обичат да правят, и изглежда са истински щастливи.

Джордж Лукас използва състоянието си за финансиране на образованието

Вместо да предаде огромното си богатство на наследниците си, Лукас решава да финансира образованието на чужди деца. През 2012 г. той продава Lucasfilm на Disney, като реализира печалба от около 4,05 млрд. долара. Приблизително по същото време той дава изявление, публикувано от The Hollywood Reporter, в което посочва, че по-голямата част от печалбата от продажбата ще отиде за благотворителност в областта на образованието. Съобщението не беше изненада, тъй като през 2010 г. Лукас бе обещал, че парите му ще отидат за филантропска дейност.

"Дарявам по-голямата част от богатството си за подобряване на образованието. То е ключът към оцеляването на човешката раса. Трябва да планираме колективното си бъдеще - и първата стъпка започва със социалните, емоционалните и интелектуалните инструменти, които предоставяме на нашите деца."

За да изпълни обещанието си, Лукас създава Образователната фондация на Джордж Лукас, известна още като Edutopia. Организацията се фокусира върху шест основни стратегии за подобряване на образователните методи и предава знанията си на учители и преподаватели. 

Въпреки че децата на Лукас не получават огромно състояние, предадено от баща им, те вероятно нямат много против, защото вече имат свои собствени кариери и са се възползвали от това, че са част от света на "Междузвездни войни". Най-голямата, Аманда, няколко години е била ММА боец, докато не се отказва, за да роди сина си през 2014 г.

Кейти Лукас е писателка и актриса, която е участвала в няколко от телевизионните епизоди на "Междузвездни войни: Войната на клонираните''. Когато я попитали за нейния опит в израстването с "Междузвездни войни", Кейти заявила пред Syfy Wire: "Както всяко друго нещо, и това има своите възходи и падения, но имах страхотни преживявания и срещнах невероятни хора. Прекарах по-голямата част от юношеството си на снимачните площадки, така че имам някои наистина забавни спомени. Например, първата ми целувка беше в "Атаката на клонингите".

Джет все още работи около филми и видеоигри. Той е признат за асистент в производството на визуални ефекти в ''The Mandalorian'' и ''The Book of Boba Fett''. И тримата са свързани с франчайза "Междузвездни войни" още от малки, дори играят роли във филмите като тийнейджъри. А когато цялото семейство се появява на събития на червения килим, е очевидно, че са наистина близки.