Хю Джакман и Дебора-Лий се разделят след близо 30-годишен брак

  • Сподели:
Хю Джакман и Дебора-Лий се разделят след близо 30-годишен брак

Хю Джакман и Дебора-Лий Фърнес обявиха раздялата си: "Предприемаме тази следваща глава с благодарност, любов и доброта"

Актьорското дуо, което е заедно от близо 30 години, казва, че "пътуването им сега се променя", като и двамата искат да "преследват индивидуалното си развитие".

Двойката обяви приятелското решение в петък, като в изявлението си за People казва, че фокусът им се измества към "индивидуалното израстване" и на двамата холивудски актьори-продуценти.

"Бяхме благословени да споделим почти три десетилетия заедно като съпруг и съпруга в един прекрасен и любящ брак. Сега нашето пътуване се променя и решихме да се разделим, за да преследваме индивидуалното си израстване. Семейството ни е било и винаги ще бъде наш основен приоритет. Предприемаме тази следваща глава с благодарност, любов и доброта."

Публичният коментар, който беше отбелязан като "единственото изявление, което някой от нас ще направи", завърши с молба за запазване на личното пространство, докато "семейството навигира този преход в живота на всички ни".

Джакман и Фърнес се срещат за първи път на снимачната площадка на австралийската юридическа драма "Корели", излъчена през 1995 г. Макар че Фърнес вече беше утвърдена актриса, ролята ѝ послужи като една от първите екранни роли на звездата от Логан и Бродуей.

"Знаех, че две седмици след като се запознах с Деб, щяхме да бъдем заедно до края на живота си", казва Джакман в интервю за Today през 2018 г.

Описвайки ранния им интерес един към друг пред People, Джакман си спомня как е признал чувствата си на Фърнес, която тогава е била негова приятелка. 
Четири месеца след началото на връзката им Джакман ѝ предлага брак и двойката се жени на следващата година през април 1996 г., като остават заедно в продължение на 27 години.
През годините семейството открито разказва за своята привързаност - и за някои от житейските си трудности, включително спонтанните аборти. 

Двойката, която има 13 години разлика във възрастта, отпразнува 27-ата годишнина от сватбата си в Instagram по-рано тази година, като Джакман написа: "Обичам те толкова много. Заедно създадохме едно прекрасно семейство. И живот. Твоят смях, дух, щедрост, хумор, дързост, смелост и лоялност са невероятен подарък за мен."

Джакман и Фърнес имат две общи деца - Оскар, на 23 г., и Ава, на 18 г. 

Последната им публична поява заедно беше през юли на финала на Уимбълдън при мъжете.