Хелън Мирън & Тейлър Хакфорд: докато смъртта ни раздели

  • Сподели:
Хелън Мирън & Тейлър Хакфорд: докато смъртта ни раздели

Хелън Мирън е част от група актриси, които имат невероятна траектория в киноиндустрията. Тя е източник на вдъхновение за мнозина, не само заради големия си талант, но и заради начина, по който разбира живота. Хелън е класа! Многократно е казвала колко уверена е в себе си и във възрастта си, защото далеч не е пречка, за нея зрелостта може да бъде най-добрият етап от живота, както в личен, така и в професионален план. А възрастта е точно това, което е пренебрегнала, когато е срещнала любовта на живота си. 

И тъй като ние от High View Art сме част от нейните последователи, искаме да ви разкажем малко за живота и за красивата любовна история, която е изградила със съпруга си.

Английската актриса Хелън Мирън е известна най-вече с ролята си на кралица Елизабет II в "Кралицата", като се е снимала не само във филми, но и в телевизионни предавания и театрални пиеси. Известна е с това, че е многостранна и поема рискове: работила е в комедии, филми на ужасите и дори екшъни. Повече от ясно е, че тя обича това, което прави, заради многобройните номинации, които е получила за работата си. Толкова е запалена по работата си, че дълго време кариерата ѝ е била най-важното нещо в живота ѝ. Това е така, докато не среща Тейлър.

Любовта на живота ѝ

Тейлър е известен режисьор, продуцент и актьор. Той също така е бивш президент на Гилдията на режисьорите в Америка. Някои от най-известните му филми включват "Адвокат на дявола", "Рей" и "Комикът". За разлика от Хелън, Тейлър е бил женен два пъти. От тези два брака има две деца - Рио и Алекс Хакфорд, които живеят заедно с двойката и са част от семейството им. 

Хелън и Тейлър се запознават по време на кастинг

Именно страстта към киното ги събира, тъй като се запознават, когато той провежда кастинг за актриса за филма "Бели нощи", който режисира и продуцира. Първата им среща не минала добре, защото Тейлър накарал Хелън да го чака за прослушването. Колкото и да е иронично, ролята получава Хелън. 

Любовта между Хелън и Тейлър надхвърля социалните стандарти

Когато има любов, всички външни фактори, които се въртят около връзката, в крайна сметка се оказват второстепенни и точно това се случва с Хелън и Тейлър по отношение на брака. Актрисата казва в едно интервю, че са се оженили по юридически причини, тъй като по това време любовта вече е била част от живота и на двамата. Двойката сключва брак на 31 декември 1997 г., след повече от 10-годишна връзка и точно на рождения ден на Тейлър. Макар и някога актрисата да се е била зарекла, че никога няма да се ожени.

Двойката се венчала в енорийската църква на Ардързиър в Шотландските планини и прекарала сватбената си нощ в историческата кула на замъка Стюарт. Първоначално сватбата е трябвало да бъде частна, но Мирън издава тайната, когато прави поръчка за цветя на място. В деня на сватбата Тейлър носи червен килт, а Хелън, след като кара бъдещия си съпруг да я чака около 10 минути, преди да слезе от каретата (тъмен Jaguar), носи много елегантен и красив златисто-кремав ансамбъл. Когато свещеникът посочил, че могат да се целунат по традиция, тя се усмихнала и целунала два пъти съпруга си. Това била малка и семпла сватба, но много романтична и специална. Смята се, че сватбата се е състояла в Шотландия, защото предците на Тейлър дошли оттам. Със сигурност церемонията ще остане завинаги в сърцата на двойката.

Основата на една дълготрайна връзка

В едно интервю Хелън споделя, че и двамата са били на около 38 години, когато са започнали да се срещат, и че важността на съвпадението на тази възраст се състои в това "да признаеш нивото на връзката" и "да оставиш другия човек да има свободата да прави това, което иска".

За съжаление работата ги е накарала да прекарат дълги периоди от време разделени, но именно това, според актрисата, ги кара да си липсват и след това да се събират отново с още повече любов.

Хелън и Тейлър са били заедно на много важни събития. Сред тях са щастливи моменти като филмови премиери, номинации и награди, но и тъжни, като например когато двойката се сблъсква с голям удар, когато най-големият син на Тейлър - Рио, умира на 51-годишна възраст поради тежко заболяване.

''Животът му ни показа как да живеем в щедрост и общност. Рио сподели житейския си път с толкова много хора, които сега го оплакват и в същото време празнуват щастието си да го познават'' - казва семейството тогава в изявление.

Те също така насърчиха обществеността да се изследва за увеална меланома, редкият рак, причинил смъртта на Рио.  

Начинът, по който се гледат един друг, казва всичко

Само погледът към общите им снимки е достатъчен, за да осъзнаем колко много се обичат. Тази двойка вдъхва увереност във факта, че истинската любов съществува и че тя може да дойде във всеки един момент и да продължи цял живот.