Историята на Салма Хайек доказва, че винаги си струва да се бориш за мечтите си

  • Сподели:
Историята на Салма Хайек доказва, че винаги си струва да се бориш за мечтите си

Да сте сигурни в стойността си и в способността си да посрещнете всяка ситуация е начинът да измерите увереността в себе си. Или поне това е накарало Салма Хайек, някога неизвестна латиноамериканска актриса, която се е сблъсквала с отхвърляне, да не спира да вярва в себе си, за да постигне всичко, за което някога е мечтала.

В High View Art вярваме, че е важно да споделяме вдъхновяващи истории, и затова днес ще ви разкажем за Салма Хайек - пример, който доказва, че винаги трябва да вярвате в себе си, независимо от това какво казват другите хора.

Началото на нейните мечти.

Началото на кариерата на Салма Хайек тръгва от родната ѝ страна, Мексико. Актрисата е на върха на кариерата си, след като се е снимала в теленовелата "Тереса" и в "El callejón de los milagros". Последният филм ѝ носи номинация за наградата "Ариел", нещо като мексиканска БАФТА. Но тя искала повече. Мислела да направи още една крачка напред, дори ако това означавало да рискува всичко. Така си проправя път към Холивуд.

Хайек започва, като се премества в Лос Анджелис, Калифорния, за да учи актьорско майсторство. След няколко малки участия тя получава първата си главна роля. Заедно с Антонио Бандерас се снима във филма "Десперадо", който е първата от поредица възможности да работи заедно с други известни личности като Джордж Клуни, Уил Смит и Пенелопе Крус.

Ние сме неудържими момичета.

Навремето за латиноамериканските актриси не било лесно да намерят своето място в големите продукции. В интервю с Дрю Баримор Салма споделя, че по време на кариерата си е получавала негативни коментари за малките си шансове да получи главна роля. Веднъж изпълнителен продуцент ѝ заявил, че тя не може да бъде звезда заради мексиканския си произход, независимо че признал големия ѝ талант. Но тези коментари не я спрели. Салма заяви:

"Ние сме част от поколението актриси, които също така станаха предприемачи и продуценти, ние сме неудържими момичета."

Жените могат да постигнат всичко.

През 1999 г. тя основава Ventanarosa - продуцентска компания, която работи по филми и телевизионни сериали заедно с други големи компании. През 2002 г. Салма продуцира и участва във филма "Фрида", за който получава два Оскара и номинация за най-добра актриса. На представянето на сериала ''Monarca'', който продуцира, тя разказва за това как е съдила за себе си, когато е била по-млада: "Гледайки собствените си снимки на 30 или 40 години, виждам себе си по-красива, отколкото съм се виждала по онова време. Критикувах се твърде строго."

Кърменето е споделено преживяване.

Салма е привърженик на кърменето и популяризира ползите от него за бебетата. По време на пътуване до Сиера Леоне, възползвайки се от майчинството си, тя кърми африканско бебе: "Бях отбила Валентина, но все още имах много кърма, така че накърмих бебето. Трябваше да му видите очите. Когато усети храната, веднага спря да плаче." Тя също така публикува снимки в социалните мрежи, популяризиращи важността на кърменето, и всичко това въпреки натоварения си график: "Когато снимах ''30 Rock'', все още кърмех Валентина. Правех го, докато тя стана на 14 месеца. Ползите от кърменето са неизмерими за бебетата!"

Работете здраво. Подгответе се.

След като извоюва голяма кариера като актриса, продуцент, активист и предприемач, през ноември 2021 г. Салма открива своята звезда на Холивудската алея на славата. По време на речта си тя припомни, че многократно е била отхвърляна за главни роли: "Защо не се върнеш в теленовелите? Тук никога няма да си намериш работа." Салма си повтаряла: "Никой не ме иска тук. Искат ме в моята страна."

Въпреки разочарованието и тъгата, тя не се отказва. Избрала е да се бори за мечтите си и казва:

"Работете здраво. Подгответе се. Не се интересувайте от това, което хората говорят''.

Добрият лидер.

"Да имаш нейната подкрепа и това, в което вярва, да бъдеш майка и да не се страхуваш да обичаш, да правиш грешки или да бъдеш уязвим. Тези неща са невероятно смели и са качества, които един лидер трябва да притежава, добър лидер." Това са думите на режисьорът Клои Джао, когато избира Салма за ролята на новата супергероиня от света на Marvel. Хайек обяви, че е в главната роля на Аджак в ''Eternals'', където играе лидер на супергероите, които ще спасят човечеството. Тази роля представлява голямо постижение за актрисата, която подчертава, че е отворена врата за всички латиноамериканци, които са чакали такъв момент. Със сълзи на очи тя описа емоцията, която е изпитала, когато е облякла костюма си:

"Видях изражението си, щом облякох костюма на супергерой, видях лицето си на малко момиче, което е имало смелостта да мечтае за нещо голямо. Видях лицето на всички малки момичета."