Как да се отървем от рутината и да съхраним своята връзка

  • Сподели:
Как да се отървем от рутината и да съхраним своята връзка

За да съживиш отношенията си с любимия човек не са нужни много вложения, единственото на което трябва човек да наблегне се крие в отношението и обичта, която неговата половинка трябва да почувства. Всяко нещо в живота е хубаво, когато е в умерени количества и това правило с пълна сила се отнася и до любовта. 

Когато се раздаваме максимално обикновено съществува голяма опасност това да не бъде оценено от нашия партньор, а когато предпочитаме да не разкриваме своята душа пред другия има опасност чувствата да охладнеят. Именно поради тази причина е важно всичко, което даваме да бъде точно определено количество и да бъде подадено в най-подходящия момент. 
Любовните връзки на теория изглеждат, като прочетена книга, но практиката ни показва, че това съвсем не е така и съществуват много подводни камъни, в които влюбените, дори и да не искат се удрят и тогава отношенията между тях рязко започват да се променят. 

Има няколко начина, чрез които можем да съживим страстта и да разпалим онези изпепеляващи чувства, които са изгаряли душата ни в началото на любовната връзка. Сега ще се опитаме да ви вдъхновим да намерите най-правилната среда в която да се чувствате щастливи със своя любим човек.

1. Физически контакт, докосване и секси занимания
Контактът, докосването и разпалването на страстта са основните фактори, които задвижват колелото в една връзка. Потърсете близост, отдайте се на приятни занимания и измислете приятен начин, чрез който ще можете да разчупите леда между вас, като например секси игри, в които играете някакви роли със своя партньор или пък, в които пресъздавате първия момент, в който сте се срещнали и между вас е пламнала голямата любов. Когато двойката се опита да разгърне своята фантазия и да се отдаде на повече експерименти, пламъчето постепенно се разпалва, а влюбените имат възможността да изживеят още хиляди страстни моменти в компанията на своя любим човек.

2. Импулсивност и спонтанност -  излизане от рутината
Колкото повече графици и планове правим, толкова по-трудно става да се насладим на връзката си. Затова можем да се опитаме поне веднъж месечно да направим нещо импулсивно и спонтанно, което нашият партньор не очаква, а тази изненада да се превърне в едно невероятно приключение, за което в бъдеще да разказваме. Колкото по-сериозни и вглъбени сме в собствените си проблеми, толкова по-трудно е да комуникираме със своя партньор и да се радваме на онези дребни моменти, които преди време са ни карали да летим от щастие.

Животът е така кратък, а събитията, които вкарват цвят в деня ни стават все по-малко, затова е изключително важно да сме тези хора, създаващи незабравими спомени, които на старини ще ни връщат една прекрасна лента от случки създадена единствено от положителни изживявания.

3. Опознайте света заедно
Когато човек смени обстановката има по-голяма вероятност да се зареди с нови усещания и да разпали огъня на страстта. При повечето двойката пътуването, дори само за уикенда е едно приятно и мотивиращо откъсване от ежедневния стрес и проблеми. Направете така, че да се зареждате позитивно, като посетите нови места, съберете нови изживявания и създадете приятни спомени със своя любим човек. Знаете ли че почти 67% от двойките, които се разделят обикновено са навлезли в етап, в който усещат, че човекът до тях по-скоро ги уморява и вече няма какво ново да научат за него, нито пък вярват, че нещата биха могли да се променят, а рутината да бъде заменена от пламенна любов.

Колкото по-малко емоции вкарваме в една връзка, толкова по-малко получаваме от отсрещната страна, какво имаме предвид ли, че когато започнем да показваме любов и желание за близост ще успеем да предизвикаме подобни чувства и в своя любим, но тънката нишка се крие в правилния начин, по който ще поднесем своите усещания пред него.

Когато тъпчем на едно място и ни е страх да експериментираме в своята връзка независимо, дали ще е с промяната на местата, които редовно посещаваме със своя партньор или пък позите в леглото, ние ще продължаваме да тъпчем на едно място и взаимно да се отегчаваме, защото промяната е най-важна част от пълноценните взаимоотношения. Двойките, които пътуват често и изживяват нови емоционални и зареждащи събития, всъщност остават по-дълго заедно!
Общуването става значително по-лесно с човек, с който имаме общи интереси и можем да се забавляваме, защото щастието се крие в усещането, че до себе си имаме някого, който е другата липсваща половина от нас самите.

Обичайте се и заложете на положителните емоции, защото те са сигурният изход от рутината и ключът към пълноценната връзка!