Как привличаме нещастия и болка в живота си 

  • Сподели:
Как привличаме нещастия и болка в живота си 

''И най-малкото добро, което направиш ще ти дойде на помощ и ще те избави от голямото нещастие. Може да ти се струва нищо, но една твоя светла мисъл изпратена към някого, като Ангел ще дойде при теб, когато си в най-голяма нужда и ще ти помогне!'' – Учителят Петър Дънов

Все по-често хората смятат, че изпратените към тях изпитания са с цел някакво наказание от свръх висшите сили или Господ, но истината се крие в това, че те сами привличат болката и нещастията в живота си, чрез постоянното си негативно мислене и неморално поведение. Това, което човек привлича към себе си, винаги е равностойно на това, което е успял да сътвори, именно това е причината често съдбата да ни подлага на изпитания, които да ни покажат, че е дошло време за някаква промяна в живота ни. 

''Каквото посееш това и ще жънеш!'' – безспорен факт е, че никога нищо не идва случайно в живота ни, винаги носи някакво послание към нас, което се стреми да ни отвори очите и да ни накара да се замислим върху това, което правим и дали успяваме да предадем своята обич или изпращаме към останалите хора единствено болка.

Някои хора смятат, че Вселената работи срещу тях или пък в живота им има много повече страдания, отколкото в този на другите, но самата истината е, че всички тези трудности идват към нас под формата на карма или пък на сигнал, че трябва да спрем да бъдем толкова негативни, мрачни и вечни страдалци. 

За да можем да привлечем щастието в живота си, трябва да забравим напълно за негативността, с която все по-често измерваме случващото се в живота ни, именно тя ни дърпа все по-назад и пречи на хубавите моменти да заемат място в живота ни. Колкото по-нещастни, недоволни и огорчени сме от нещата, които преживяваме и колкото повече тъмни мисли допускаме в съзнанието си, толкова повече предизвикваме бедствията и нещастията към себе си.

Човек притежава силата да предизвиква лошите събития в живота си, като например, чрез своята тревожност и постоянни мисли, че нещо ужасно ще се случи, а той няма да успее да го преживее или пък по начина, по който се отнася с хората около себе си също с негативността, която им предава и болката, която волно или не им е причинил. Всички тези неща се връщат към нас, като една лавина от мрачни преживявания, но ако човек вярва в доброто и се стреми да го раздава с пълни шепи, той няма за какво да се тревожи, защото съдбата ще му изпрати всичко онова, което е посял. 

''Грубостта ни се връща към нас. Същото е и с нежността!'' – Учителят Петър Дънов