Какво искат жените – въпрос за милиони 

  • Сподели:
Какво искат жените – въпрос за милиони 

''Жената е най-могъщото същество в света и от нея зависи да се насочи мъжът натам, накъдето няма да го поведе и Господ!'' – Х. Ибсен

Всяка жена по света независимо дали е обвързана или все още не е намерила подходящия партньор, изпитва нужда да общува, да обменя идеи, да реализира своите мечти и да има до себе си човек, който ще я съпътства, както в трудните моменти, така и в щастливите. Не винаги мъжете са наясно с женските нужди и особено с нещата, които в повечето случаи дамите не изказват гласно, но въпреки това усещат силна потребност от тях в своя живот и това са внимание, грижа, общуване, контакт, секс и любов.

Обвързаните жени изпитват нуждата да бъдат подобаващо оценени от своята половинка, както и да им се отдава нужното внимание и любов, в противен случаи те започват да усещат силна емоционална и духовна липса, която постепенно започва да ги промени и да ги кара да се чувстват недоволни от своя избор на партньор. Повечето мъже не осъзнават, че за всяка обвързана жена по света е важно да чува от време на време думите – ''Обичам те!'', ''С теб съм!'', ''Можеш да разчиташ на мен!'', ''Красива си!'' – просто така, без да има определен повод, за да може тя да се почувства отново значима и желана от своя партньор и да запълни тези липси в душата си. 

''Най-хубава е обичаната жена!'' – Симеон Спиридонов

Връзките, любовта и сексът са сложни, особено когато достигнем до етап, в който комуникацията започва да става затруднена и се налага да гадаем, какви мисли преминават през главата на нашия партньор, дали тя още изпитва чувства към нас, дали е щастлива - това са неща, които неминуемо минават през главите на мъжете, когато се опитват да вникнат и да разгадаят женската природата. 
Самотните жени изпитват нуждата от емоционален, духовен и сексуален спътник, а огромен процент от обвързаните дами се чувстват пренебрегнати и недооценени от своите половинки, защото мъжете до тях трудно успяват да разчетат чувствата им между редовете и да отгатнат желанията им. Всяка жена изпитва нуждата от нежност, от докосване и от моменти, в които да разголи душата си, пред своя партньор и да сподели своите тревоги и трепети. Знаете ли, че една на сто от обвързаните жени, не обича физическия контакт със своя партньор от типа на продължителни прегръдки и целувки, но всички останали 99 жени, копнеят да почувстват близост и нежност от своя любим мъж! 

''Мъжете често допускат, че другите жени са потиснати, но не и тяхната собствена!'' -Шийла Рауботъм 

Мъжките комплименти освен, че галят женското ухо, но са способни и да се отразят положително на нейното самочувствие, защото всяка жена има нуждата да чуе от своя партньор, че изглежда добре, че е красива и в неговите очи е неповторима.
Липсата на всичко това, кара жените да се чувстват зле, а при влюбените двойки почти винаги след третата година от тяхното съжителстване настъпва подобен период в който и двамата се отръпват, а обстановката се нажежава, защото са загубили правилната комуникация и не успяват да намерят пътя един към друг. Точно тогава започва да намалява и сексуалното желание и повечето жени започват да си задават въпроси от типа на – ''Още ли съм привлекателна?'', ''Дали той не си е намерил друга?'', ''Защо той няма желание за интимност?'', а с въпросите, които жената умело прикрива в главата си, започва да настъпва и едно напрежение, дължащо се отново на липсата на общуване.

''За да стигне до сърцето на една жена, мъжът първо трябва да използва своето!'' – Майк Добертин

Всяка жена се нуждае от партньор, който да може да откликва на нейните нужди и в моментите, в които не се чувства добре, да бъде рамото, на което тя да може просто да си поплаче. Не са много нещата, от които се нуждае жената, но в повечето случаи те са свързани с нейното духовно и емоционално състояние и когато всички тези неща убягват на мъжа, връзките започват постепенно да се разпадат, а мъжете продължават да си задават въпроса защо.