Кланът Деймън: историята на едно голямо и щастливо семейство

  • Сподели:
Кланът Деймън: историята на едно голямо и щастливо семейство

Съпругата на Мат Деймън не е актриса, нито пък е известна личност, но пътищата на двамата се пресичат в една съдбовна нощ, а останалото е история.

Въпреки че първата среща на Мат и Лусиана е случайна, тя поставя началото на един силен и стабилен брак, имайки предвид, че са женени от 2005 г. и са успели да издържат в индустрия, в която браковете лесно се разпадат. Баросо може и да е омъжена за една от най-големите звезди в Холивуд и носител на Оскар, но самата тя избягва светлината на прожекторите, рядко говори публично за връзката си и няма никакви социални мрежи. Двамата правят всичко възможно, за да запазят чувството си за нормалност. ''Папараците може да се опитват да ме следят, но това, което ще видят е една и съща гледка: женен мъж на средна възраст с четири деца."

Първата среща на двойката е като от романтичен филм. По време на участието си в шоуто на Елън Дедженеръс Деймън разкри, че са се запознали в Маями през 2003 г., докато той е снимал филма ''Stuck on You''.

"Буквално я видях в претъпкания бар, буквално. Осем години и четири деца по-късно, това е моят живот. Не знам как иначе щяха да се пресекат пътищата ни, ако това не се беше случило."

Баросо си спомня нещата по малко по-различен начин. Тя обсъжда първата им среща по време на рядко интервю за Vogue Австралия през 2018 г. По онова време тя работи като барман и Деймън и неговият снимачен екип влизат за по питие. "Историята на Мат е, че ме е видял в другия край на бара и върху мен е имало светлина. А аз му казвам: "Да, това беше нощен клуб - навсякъде имаше светлини! Бяха започнали да го разпознават и да му искат снимки и автографи, а след това нещата излязоха малко извън контрол, защото все пак това е бар и хората употребяват алкохол. Така че той дойде и се скри зад бара, казвайки ми: "О, видях те и наистина исках да поговоря с теб"."

По това време Лусиана била разведена и вече имала една дъщеря - Алексия. Вместо да се разочарова, разбирайки това обстоятелство Мат ѝ казва: "Харесва ми, че си майка и това е твоят приоритет." Лусиана добави: "Някои мъже може да са различни, може да си мислят, че това е сложно и не им се захваща с разведена жена с едно дете, но за него не беше така". Актьорът наистина оценява личността на Лусиана, до такава степен, че се жени за нея и отглежда дъщерята, която тя има от предишна връзка, като своя собствена.

Дъщерите на Мат Деймън са копия на великолепната му съпруга

Изключително удоволствие е да видиш Мат Деймън, заобиколен от семейството си. Известният актьор беше видян да сияе от гордост, когато красивата му съпруга и техните три дъщери се присъединиха към него на неотдавнашна филмова премиера на последния му филм ''Air''. 

Кланът Деймън излезе на 27 март, за да подкрепи известния си баща. Събитието беше особено значимо за Деймън, тъй като той не само участва заедно с най-добрия си приятел Бен Афлек в тази биографична драма, но и е режисирана от него. Затова е съвсем естествено, че Мат искаше момичетата му да са с него за повода.

Съпругата на Деймън изглеждаше зашеметяващо в семпла, малка черна рокля, която идеално обгръщаше извивките ѝ. Облеклото на Лусиана беше толкова перфектно, че съпругът ѝ реши да се съобрази с нея и също се появи в изцяло черен ансамбъл. Двойката обърна специално внимание и на тоалетите на дъщерите си, така че всяка от тях да изглежда по-красива от следващата. Сред дъщерите на Деймън са Изабела на 16 години, Джия на 14 години и Стела на 12 години. Единствената, която липсваше, за съжаление, беше 24-годишната Алексия.

Известният актьор е толкова отдаден на всичките си момичета, че дори е татуирал имената им на ръката си

По време на интервю за Parade през 2017 г. Деймън разкрива, че сватбените им пръстени, които носят, са в чест на баба му и дядо му. Той обясни, че баба му е предала пръстена си на майка му, който е бил направен с "малки диаманти".

"Не бяха някакви качествени диаманти, а това, което дядо ми е можел да си позволи. Но бракът на баба и дядо продължи дълго във времето, те бяха женени повече от 60 години. Не ставаше въпрос за пръстена, а за брака - това беше символиката. И когато казах на майка ми, че се женя за Луси, тя ми даде този пръстен, който имаше шест малки диаманта. Взехме три от тях и ги поставихме от вътрешната страна на моят пръстен, а след това взехме три и ги поставихме от вътрешната страна на нейната халка. Те не се виждат, но се надяваме, че носим най-добрата част от този съюз със себе си.''

Двамата с Деймън имат двуседмично правило

Двойката е женена от почти две десетилетия и е казвала, че ключът към дълготрайната им любов е да прекарват много време заедно. Деймън казва пред YourTango по време на интервю през 2014 г., че дори при натоварения му работен график двамата с Лусиана никога не прекарват повече от две седмици разделени.

"Имаме двуседмично правило. Не отсъствам за повече от две седмици. Смятам, че трябва да бъдеш с човека, когото обичаш, колкото е възможно повече. Съпругата ми е моята сродна душа. Не обичам да се разделям с нея."

Като майка на четири дъщери, Баросо знае колко е важно да се научим на себеприемане и увереност

В интервюто си за австралийския Vogue тя споделя, че се опитва да говори постоянно за самоуважението и състраданието.

"Невинаги ще можем да бъдем до тях, когато трябва да вземат критични решения в живота си, така че просто се надявам да знаят как да уважават себе си и другите, да не се сдържат и да правят това, което искат, но винаги да имат предвид ефекта върху друго човешко същество. Искам да почувстват, че могат да направят всичко, което искат да постигнат, но трябва да се стремят към него и да не позволяват на нищо да застане на пътя им, но не и за сметка на някой друг и не на всяка цена.''