Кога ще спрете да бъркате насилието с любов

  • Сподели:
Кога ще спрете да бъркате насилието с любов

Казват, че любовта е несъизмерима сила, която ни отвежда отвъд реалността и ни кара да мечтаем, като превръщаме всяко своя мисъл в щастие. Любовта е много повече от това да бъдеш с някого и да споделяш живота си с него. Любовта е грижа, подкрепа, взаимност, чувственост, прилив на емоции, добро настроение и усещането, че светът е едно наистина прекрасно и вълшебно място. 

Човек трябва да бъде изключително заблуден, за да обърка насилието с всички тези прекрасни усещания, които изброихме по-горе. Двете неща са напълно несъвместими и в любовта няма място, нито за омраза, нито за грубост, физическо и психологическо превъзходство и жестокост към другия. За огромна жалост обаче все повече жени бъркат обидната дума и шамара с израз на обич. Всъщност какви топли чувства би могъл да има едни човек към нас, ако не ни уважава и посяга физически и емоционално към нас? Замислете се колко жени познавате, които истински се заблуждават в своите връзки и търпят тази нереална ситуация, в която се намират, просто защото нямат силата да се надигнат и да покажат, че не са съгласни да бъдат до човек, който е повреден и не може да обича истински.

Всъщност никога насилието няма да има място в нормалната връзка, нито пък любовта ще може да бъде това оправдание, което да ни замазва очите за това, че сме направили абсолютно погрешен избор в живота си и че нямаме смелостта да си тръгнем навреме преди нашият живот да се е превърнал в неописуем ад. Мили дами, никога не бъркайте насилието с любов, без значение дали вашият партньор упражнява емоционален и психологически натиск към вас или пък се опитва да ви демонстрира своята силна привързаност и грижа, чрез поредния скандал примесен с шамар. Когато има любов не може да присъства насилие и единствено тези хора, които веднъж са се докоснали до истинската обич могат да забележат този безспорен факт. 

Когато спрем да търсим любовта там, където се чувстваме нещастни, ние ще я намерим в лицето на някой друг, който се интересува от нас и който отдавна знае значението на така простичките думи ''Обичам те и ще те закрилям, защото не мога да живея без теб''. 
Любовта е много повече от това да кажеш колко си привързан към другия, тя е постоянна грижа, всеотдайност, подкрепа и дори мисъл за другия, но повярвайте ми, любовта, никога не може да бъде свързана с най-кошмарните ваши изживявания, с пристъпите на ревност, с вътрешните страхове на партньора ви, който не спира да ви упреква за всичко; със злобата, която човекът до вас излива; с отчаянието, което чувствате и със страха, дали в утрешния ден вие ще оцелеете. 

Любовта не е това, тя е нещо много по-различно и само този, който обича себе си, ще може да я разпознае и да си тръгне навреме от ада, който нарича живот!