Линда Еванджелиста: "Да намеря отново любовта не ми е приоритет''

  • Сподели:
Линда Еванджелиста: "Да намеря отново любовта не ми е приоритет''

Точно такъв живот води супермоделът Линда Еванджелиста: Наскоро тя разказа пред The Sunday Times:

"Вече не искам да спя с никого. Не искам да чувам как някой диша до мен."

В пълното интервю се отбелязва, че Еванджелиста не е имала интимни връзки от инцидента с CoolSculpt през 2016 г., който според нея я е оставил "неузнаваема", и лично аз смятам, че има много сила в това една 58-годишна жена (особено майка, чийто предишен брак е завършил с развод) да признае, че срещите просто не са ѝ приоритет, докато се грижи за здравето си и се лекува. Жените, които са преживели травми и насилие във връзките си или на работното място, много рядко получават пространството и подкрепата, от които се нуждаят, за да се възстановят. 

Не мога да я виня за начина, по който разсъждава, тъй като ако има нещо, което съм научила до момент, то е че когато живееш сам това много те изгражда като личност. Характерът ти се калява, когато се хвърляш сам в житейските битки, а започнеш ли да ги печелиш, излизаш ли от тях победител - някак си вече не се нуждаеш от чужд гръб. Защото знаеш, че твоят е напълно достатъчен. Има един човек, на когото разчиташ и това е същият, който виждаш в огледалото. 

Конкретното чувство, което Еванджелиста изказа, определено принадлежи към това на Упи Голдбърг, която някога сподели: "Не искам никой в къщата си", но в него има и благодат; все пак като жени толкова често сме притискани да си намерим мъж, че може да е трудно да спрем и да помислим дали всъщност искаме такъв.

Намирам, че в изявлението на Линда, че не иска "да чува как някой диша" до нея, се крие нишка на истинско освобождение. Наистина вярвам, че да си сам може да бъде също толкова силно и значимо, колкото и да си с някого, и това е етап, през който всеки трябва да премине в един или друг момент. 

В същото интервю Линда посочва още:

 "Да намеря отново любовта не ми е приоритет. Не се вълнувам нито от срещи, нито от откриването на нови партньори.''

След травмата през 2016 г., която я оставя "трайно деформирана и брутално обезобразена", супер моделът е принудена да живее като отшелник в продължение на пет години.

В миналото личният живот на Еванджелиста е бил много бурен. Първо беше бракът ѝ с Жералд Мари, бивш ръководител на парижкия офис на Elite Model Management. Двойката се омъжва през 1987 г. - тя е на 22 години, а той на 37 - и се развежда през 1993 г. (едва наскоро Линда разкри, че бившият ѝ съпруг я е подлагал на ужасен физически и психически тормоз). Впоследствие моделът има връзка с актьора Кайл Маклахлан (''Туин Пийкс'', ''Отчаяни съпруги'', ''Сексът и градът'') в продължение на шест години. След това, през 1999 г., забременява от футболиста от френския национален отбор Фабиен Бартез, но губи детето в шестия месец от бременността. На 11 октомври 2006 г. тя ражда сина си, Огъстин Джеймс, роден от кратка връзка с френския бизнесмен Франсоа-Анри Пино, настоящ съпруг на Салма Хайек.

"За пет години имах два тумора на гърдата, знам, че съм с единия крак в гроба. Всичко, което имам оттук нататък, ще бъде бонус".

Днес Линда, въпреки че знае, че я очаква несигурно бъдеще, казва, че е "щастлива":

"Щастлива съм заради живота си. Щастлива съм, че съм жива".

Щастие, от което изглежда са изключени всякакви партньори.

 

Виж още