Мат Лебланк и Кортни Кокс отдават почит на Матю Пери: ''Винаги ще се усмихвам, когато се сетя за теб''

  • Сподели:
Мат Лебланк и Кортни Кокс отдават почит на Матю Пери: ''Винаги ще се усмихвам, когато се сетя за теб''

Миналият месец Дженифър Анистън, Лиса Кудроу, Кортни Кокс, Мат Лебланк и Дейвид Шуимър нарушиха мълчанието си и споделиха съвместно изявление, в което отдадоха почит на своя приятел и колега Матю Пери, който почина на 54-годишна възраст.

"Всички ние сме напълно съкрушени от загубата на Матю. Ние бяхме нещо повече от приятели. Ние сме семейство. Има толкова много неща, които можем да кажем, но точно сега ще отделим време, за да скърбим и да преживеем тази неописуема загуба. С течение на времето ще кажем повече, както и когато сме в състояние. Засега мислите и любовта ни са със семейството на Мати, с приятелите му и с всички, които го обичаха по света."

За двама от актьорите в сериала, явно моментът за размишления и равносметки е настъпил, тъй като вчера Лебланк и Кокс споделиха снимки и послания за покойния Пери в профилите си в Instagram: 

''Матю...
Трудно е да се сбогувам. Времето, което прекарахме заедно, е сред най-любимите моменти в живота ми.
За мен беше чест да споделя сцената с теб и да те наричам свой приятел. Винаги ще се усмихвам, когато се сетя за теб, и никога няма да те забравя. Никога.
Разпери крилата си и полети, братко, най-накрая си свободен. С много любов.
И предполагам, че ще задържиш 20-те долара, които ми дължиш.''

Кортни Кокс също си спомни за част от хубавите моменти на снимачната площадка и не само:

''Благодарна съм за всеки прекаран миг с теб, Мати, и ми липсваш всеки ден.
Когато работиш с някого толкова близко, колкото аз с Мати, има хиляди моменти, които бих искала да споделя. Засега ето един от любимите ми.
За да дам малко предистория, Чандлър и Моника трябваше да имат еднодневен флирт в Лондон. Но заради реакцията на публиката това се превърна в началото на тяхната любовна история.
В тази сцена, преди да започнем да снимаме, Мати ми прошепна една забавна реплика, която да кажа.
Той често правеше такива неща. Беше забавен и мил.''

В продължение на 10 години Пери играеше невероятния образ на Чандлър Бинг от "Приятели" в перфектно комедийно изпълнение, което му донесе номинация за "Еми" през 2002 г.

На фона на успеха си в "Приятели" Пери се бори с алкохола и наркотиците в продължение на десетилетия. В интервю от миналата година той сподели пред Даян Сойер, че Анистън е останала в близък контакт с него през цялото време на борбата му със зависимостите.

"Тя беше човекът, който най-много ми протягаше ръка. Знаете ли, наистина съм ѝ благодарен за това", каза тогава Пери.

Сериалът "Приятели", създаден от Марта Кауфман и Дейвид Крейн, проследява шестимата приятели, живеещи в Ню Йорк, през техните възходи и падения, изпитания и трудности, връзки и разбити сърца. Но независимо през какво преминават, те остават един до друг.
Съавторите на сериала Марта Кауфман и Дейвид Крейн се присъединиха към изпълнителния продуцент Кевин Брайт, които направиха общо изявление в неделя.

"Шокирани сме и дълбоко натъжени от кончината на любимия ни приятел Матю. Все още изглежда трудно за вярване. Всичко, което можем да кажем, е, че се чувстваме благословени, че го имахме като част от живота си. Той беше блестящ талант."

Размишлявайки върху пробивното изпълнение на Пери, те отбелязват: "Клише е да се каже, че актьорът прави ролята си своя, но в случая с Матю няма по-верни думи. От деня, в който за първи път го чухме да се превъплъщава в ролята на Чандлър Бинг, за нас нямаше друг човек."

В изявлението на Кауфман, Крейн и Брайт се казва още: "Винаги ще ценим радостта, светлината, ослепителната интелигентност, които той внасяше във всеки момент - не само в работата си, но и в живота. Той винаги беше най-забавният човек в стаята. Освен това беше най-милият, с даряващо и безкористно сърце. Изпращаме цялата си любов на семейството и приятелите му."