Мисловна самопомощ за постигне на успех и по-бързо справяне с проблемите

  • Сподели:
Мисловна самопомощ за постигне на успех и по-бързо справяне с проблемите

Казват, че умът е като черната кутия на самолет, която успява да запечати най-важната информация, след което да я съхрани, независимо през колко въздушни ями ще премине, нейната последната цел е да запази събраните данни в себе си. Това се случва и с нашия мозък, който с времето успява да натрупа солиден обем от информация и независимо, дали преживяваме приятни или пък неприятни събитията и турбуленцията на съдбата ни разтриса из основи, тези данни много трудно успяват да изчезнат от съзнанието ни.

Колкото повече време минава, толкова по-малко място остава в тази наша кутия за събиране на данни, затова много често някои хора започват да прегряват без да осъзнават, че са запълнили напълно мястото за съхранение на преживявания и спомени. Затова е важно всеки от нас да се научи навреме да игнорира и изтрива всички онези спомени, мисли и емоции, носещи някаква болка и тъга в душата, за да може да направи място за едни нови незабравими изживявания, свързани с успех, здраве и хармония в своята кутия за съхранение. 

Истината тук идва, когато човек осъзнае, че на първо място самият той трябва да си помогне преди да потърси каквато и да е било друга помощ отвън. Защото това, което е в главата ни, обикновено е плод на нашите преживявания, мечти и ситуации, които са успели да ни докоснат по някакъв начин, но тук ключът се крие в пречистването и освобождаването на тежестта, която не спира да ни ограничава и да ни дърпа все по-назад и надолу, докато не изгубим реална представа за това, което се случва около нас.

Затова е важно човек да успее да вземе контрола на време, да подреди по важност приоритетите си, да следва точен план и никога да не се отказва от онези красиви желания, които галят сетивата и душата му, защото животът е само един и е дар, който не сме сигурни, че ще получим втори път!  А за да можем да съхраним здравето си, да живеем във вътрешна хармония и мир, трябва да поработим върху своите мисли и бързо да ограничим онези, които са свързани с отчаяние, страх, тъга и липсата на вяра, защото именно те са тези тъмни демони, които ни пречат да осъзнаем, какви щастливци сме в действителност. 

Всеки човек може бързо да намери верния път и да се справя значително по-лесно с проблемите, които му изпраща съдбата, като подреди мислите си на първо място, после създаде някакъв план, който да следва в живота и задължително трябва да се придържа към положителните събития, защото това са трите основни стъпки, които ще ни помогнат да достигнем до успеха и да реализираме целите си на всяка цена. 

Още сега можете да започнете да тренирате своята психика, като например - случило ви се е нещо особено неприятно, което не можете да прогоните от своите мисли и което не дава мира на душата ви. В този неприятен момент вместо да се тръшкате или затваряте в себе си е по-добре да помислите реално за това, че всеки човек по света преминава през някакъв вид житейски дилеми, като при едни хора те са - дребни и незначителни, при други - трудни и неприятни, а при трети – напълно разрушителни обикновено свързани с тежка болест или пък със загубата на близък човек. Тогава тази болка е способна да разруши човешкото съзнание и тяло, както и да изгори напълно кутията за съхранение на емоции и положителни мисли.

Ако не сте от третия тип, трябва да се замислете, че в първия конкретен случай - проблемът ви е временно препятствие, което иска да ви насочи в правилната посока, във втория случай - просто съдбата се опитва да ви изпрати някаква поука от изминали ваши неправилни действия, но третия случай - просто ни отвежда до онази разтърсваща душевна пропаст, от която повече хора трудно успяват да излязат до края на живота си. И ако вашият случай е от първите два, сами разбирате, колко преодолимо е всичко това и дори да ви е особено трудно, точно в този момент да намерите решение на проблема си - бъдете напълно убедени, че съдбата ще ви го изпрати, но за целта трябва да сте предварително заредени с вяра и да мислите, че всичко ще се нареди според вашите очаквания.

Колкото по-силно човек повярва в дадено събитие, толкова по-бързо то ще стане реалност в живота му! И тук е моментът да споделим, че вашето подсъзнание е ваш личен сътрудник, приятел и слуга, на който нареждате своите цели и оставяте на него да ви ръководи към успеха. Програмирайте в съзнанието си мисли за победа и съвсем скоро ще забележите, как никакъв проблем или трудност не могат да ви спрат да достигнете до желания резултат!

Насочете мислите си към онова, за което мечтаете, вместо към това, което в момента е просто дребна пречка, която се опитва да ви разконцентрира и демотивира да постигнете много повече в живота си и да се наслаждавате на всеки блажен миг от него! Не само, че умът ви може всичко, но ако той бъде облечен и от силна вяра - няма препятствие в света, което не можете да прескочите и сила, която да ви спре да достигнете до мечтаните цели!

Успех!