Как стресът влияе на духовното ни равновесие и отнема енергията ни

  • Сподели:
Как стресът влияе на духовното ни равновесие и отнема енергията ни

Научно доказано е, че под напора на негативните емоции и когато човек се чувства напрегнат, гневен и безпомощен, енергийното ниво в тялото му започва бързо да намалява. Нервното напрежение е способно да свали енергийните запаси и да ни накара да се почувстваме духовно празни. Това е и причината непрекъснато да търсим начини, чрез които да се справяме със стреса - бързо и ефективно.

В днешно време стресът се превръща в една от най-честите психологически атаки отключени под натиска на напрегнатия работен ден, стресовата среда и дори напрягащите хора, с които сме заобиколени. Всичко около нас отключва някакъв вид безпокойство и малко са хората, които успяват сами да се преборят и да се защитят от зловредното влияние на своите негативни емоции, отключени от стреса.

Всеки човек е способен да се защити сам от напрегната среда, в която се намира, от зловредните мисли и натиска на който е подложен, стига да се научи навреме да изхвърля мисловните товари, които отключват безпокойство и негативни вибрации в съзнанието му!

Чувстваме се потиснати, обезпокоени и особено тревожни, а това се дължи на някаква неправда и проблем, с който сме се сблъскали и вместо да намерим някакъв начин, чрез който бързо да излезем от трудната ситуация, ние несъзнателно започваме да задълбочаваме този неприятен момент, като оставяме стреса да контрола действията ни. Вместо това трябва да се опитаме да го изкореним, още преди да се е захванал за подсъзнанието и да е получил контрола над емоциите ни.

Каквото и да се случва около нас, трябва да запазим хладнокръвие, защото само така ще можем да запазим мисълта си чиста и така експресно ще разрешим създалия се проблем. Когато стресът се е превърнал в ежедневие и сме напълно обладани от тревожността и гнева, несъмнено и нашето духовно равновесие бива нарушено. Стресът влияе на нашите емоции, духовен баланс и енергия. Всъщност стресирания човек е, като затворник, който не може да види нищо друго извън килията, в която се намира, а стресът е точно тази килия, в която доброволно влизаме без да знаем, кога отново ще бъдем свободни. 

Стресът краде от нашата енергия, като отнема жизнената ни сила и не ни позволява да видим щастието, а то е в самите нас, достатъчно е само да го потърсим и да го използваме в трудните моменти, когато се чувстваме напрегнати, тъжни и безсилни!
За да се чувстваме добре трябва да успеем да съхраним духовното си равновесие като спрем да допускаме всякакви токсични и вредни мисли на първо място. Второ, винаги когато можем трябва да избягваме конфликтни ситуации, защото те са най големият източник на стрес! 

За да съхраним духовното си равновесие трябва да спрем да се подаваме на зловредните емоции, особено тези, които имат за цел да пият от нашата енергия. Най-добрият начин да се справим със стреса е да запълним съзнанието си с чиста енергия произтичаща от положителното мислене, само така можем да съхраним своето духовно и емоционално здраве!

Когато сме подложени на всекидневни трудности и не успяваме да открием правилния начин, с който да се преборим с неприятностите, попадаме в омагьосания кръг на стреса, от който можем да излезем единствено чрез помощта на своята чиста жизнена сила насочена към положителните събития.

В подобни трудни моменти трябва да знаем че всеки човек по света преминава през стресови изпити, които изпитват неговата сила, воля и желание да съхрани себе си, въпреки проблемите, които не спират да се изливат върху него. Когато запазим самообладание и се съсредоточим върху нещата, които внасят радост в живота ни ще разберем колко силни сме в действителност и как нашата енергия ни дава тласъка да оцелеем, независимо какво още ни е подготвила съдбата!