Най-честите проблеми при двойките, които директно съсипват брака

  • Сподели:
Най-честите проблеми при двойките, които директно съсипват брака

Голям процент от хората смятат, че бракът е като кръпка, която може да бъде поставена на скъсаното място и да заличи всякакъв вид спомени, но истината е, че той е съвкупност от емоции, проблеми, грижи, тревоги, щастливи събития и е като най-шарената картина, която може да сътвори един художник. Наред с прекрасните моменти, които събират и обединяват влюбените, вървят и онези трудни моменти, които подливат вода във връзката им. 

Точно, когато всичко ни изглежда непоправимо изгубено, достигаме до съдбоносните решения, които променят развоя на целия ни живот. И докато има хора, които навреме са успели да се отърват от оковите на брака и да започнат нов и по-щастлив живот, друга част от партньорите продължават да съхраняват силни чувства един към друг и да се борят с проблемите заедно.

Ще разгледаме кои са тези подводни камъни, които размътват водата и не дават покой на влюбените, дори тогава, когато изпитват дълбоки и силни чувства един към друг.

1. Роднини и приятели
Винаги ще се намери някой близък, който да поднесе своя непоискан съвет и да внесе смут във връзката ви. Истината е че огромен процент от връзките се разпадат именно, поради факта, че партньорите се съобразяват постоянно с желанията настроенията и натякванията на своите роднини и приятели, които всъщност няма как да знаят кое е най-правилното и доброто за тях, защото не живеят техния живот и няма как да разберат какво чувстват дълбоко в себе си. 

2. Скандали свързани с децата
Не малко двойки се сблъскват с постоянни спорове провокирани от различия в мненията относно възпитанието и грижата за децата. И докато единият родител смята дадено нещо за правилно, а другият за абсолютно погрешно, нещата постепенно започват да ескалират, а обстановката се превръща в бойно поле, на което само силният и по-гъвкавият оцелява. Когато двойката не успява да постигне съгласие по най важните въпроси в брака, тя постепенно започва да се пропуква, а любовта бива заменена от постоянни упреци и ежедневни скандали.

3. Сексуални проблеми
С времето при повечето двойки и желанието за интимност рязко изчезва и точно тогава, те започват да правят все по-малко секс, което от своя страна довежда до избухливост, тревожност, ревност, раздразнителност и при двамата партньори.

4. Недостиг на средства
Когато започнат да липсват средства за жизненоважните нужди на семейството, започват да се раждат и скандалите. Около 68 % от двойките редовно се карат заради пари и най-честите поводи за тези конфликти са свързани с прекомерната пестеливост или пък непремисленото разточителство. Когато парите се превърнат в основна тема на разговор при двойките, всички чувства и приятни емоции започват постепенно да се изпаряват и биват заменени от огромно напрежение, често ескалиращо и директно изпепеляващо цялата връзка. 

5. Ревност
Ревността, когато е в умерени количества означава, че ние държим на човека до себе си и се опитваме да съхраним своите отношения. Но когато тя премине тънката линия, бързо започва да се превръща в ежедневен непоносим товар, който изцежда всичките ни сили и желание да бъдем с този човек. Над 50 % от браковете завършват с развод, а повече от половината от този процент се разделят и основната причина се крие в това, че са изгубили напълно доверие в своята половинка, заради постоянни изневери.