Топ 6: За какво най-често се карат женените двойки

  • Сподели:
Топ 6: За какво най-често се карат женените двойки

Бракът е сложна институция, в която хората осъзнават, че единственият начин, чрез който могат да съхранят любовта си през годините, е взаимното разбирателство, но за жалост в повечето случаи това се оказва много трудна мисия, тъй като всеки човек е строго индивидуален, а когато се сблъскват две различни позиции, започва да се поражда и напрежение.

Каквото и да си говорим - бракът е нож с две остриета и докато си мислим, че всеки аспект от живота ни ще се промени към положително и то само с магическата пръчка на брака, ние постепенно загубваме ясната представа на това, колко компромиса всъщност трябва да направят двойките, за да могат да се наслаждават на един щастлив и дълъг семеен живот. 
Казват, че в спора се ражда истината, което донякъде звучи разумно, но не и когато двойката превръща спора в ежедневни мащабни конфликтни ситуации, тогава е по-възможно всичко около тях да ескалира и бракът да се превърне и за двамата в една тежест, която в действителност не им позволява да си поемат въздух. 

Знаете ли, че при около 40% от двойките, които са сключили брак, споровете в тяхната връзка ги карат да обичат още по-силно своя партньор, като междувременно между тях се събужда и страстта. Спорът е начин, чрез който хората могат да изгладят недоразуменията, след което да започнат на чисто, заредени с нова енергия и оставили неприятните чувства в миналото! Научно доказано е, че при двойките, в които спорът липсва и всичко изглежда привидно нормално се пораждат по-мащабни и сериозни проблеми, които впоследствие съсипват връзката.

Разберете за какво най-често спорят женените двойки.

1. Ревност
Единият партньор е до такава степен обсебен от другия, че дори без да го осъзнава започва да му отнема личното пространство и да го задушава, така постепенно се пораждат конфликтите между тях, които са свързани с редица стресиращи въпроси от типа на – къде и с кого е бил техния партньор и дали крие нещо от тях.

2. Сексуална дистанция 
Когато секса във връзката започва да изчезва, на дневен ред застъпват конфликтите, тъй като двойката не успява да оползотвори цялата бушуваща енергия в интимно изживяване и вместо това замества тези моменти с дълги и безсмислени спорове. Липсата на интимност и желание за секс при двойките, задължително поражда конфликти и това е научно доказано, така междувременно започват да настъпват и брачните проблеми. Отказът за секс от единия партньор задължително довежда след себе си редица въпроси в главата на другия и този омагьосан кръг не спира да се заплита, докато в едни даден момент някой от тях е намерил утеха в човек, извън тази любовна връзка, който му дава всичко онова, липсващо му до момента.

3. Емоционална дистанция
Когато единият от двамата партньори започне да се дистанцира и изглежда така сякаш, вече не се интересува особено от развитието на тази връзка, неминуемо започват да се раждат и конфликтите. Често пъти споровете при двойките са породени от това, че партньорите не успяват да общуват качествено и предпочитат да не разкриват своите мисли и чувства пред другия.

4. Двойка близнаци
Може би сте забелязали как двойките, които прекарват твърде много време заедно и изглеждат, като ''еднояйчни близнаци'', спорят значително по-често от останалите, това се дължи на факта, че когато партньорите се затрупват взаимно с внимание и разискват всичко, което се случва в тяхното ежедневие, идва момент в който те просто няма какво да си кажат и така спорът започва да замества нормалния разговор, като им създава някакъв вид тръпка. Когато партньорите прекарват 24 часа заедно и всичко, което им се случва през деня в действителност е общо изживяване, те не успяват да се заредят  с нови теми, които да носят и по-различни емоционални преживявания, които да си споделят с интерес и от които да черпят свой собствен опит.

5. Пари
Огромен процент от женените двойки имат спорове свързани с непремислени покупки, прекалена пестеливост или пък широки пръсти. Парите са също една от често срещаните причини поради, които много връзки се разпадат и обикновено тяхната липса създава напрежение между партньорите, което почти винаги прераства в дълги и задълбочени скандали на тема месечни разходи и болестно пазаруване.

6. Прехвърляне на домакинските задължения
Знаете ли, че почти половината от женените двойки стигат наистина до сериозни конфликти на тема домакинство и по-точно задълженията, които в повечето случаи никой няма желание да свърши.