Негативните модели в нашето съзнание, които отключват болестите – част 2

  • Сподели:
Негативните модели в нашето съзнание, които отключват болестите – част 2

Когато сме деца обикновено нашето съзнание е необременено от проблемите и е запълнено от мисли за искрена обич, игри и положителни емоции. Но не така стоят нещата, когато пораснем и започнем сами да се борим със своите емоции, тогава постепенно започваме да усещаме в действителност, колко вредни за нас могат да бъдат те. И когато не успяваме да се изчистим от тях, впоследствие те са способни да нанесат жестоки вреди, както върху психиката ни така и върху цялостното ни здраве. Вредните мисли отключват здравословни проблеми и това е научно доказан факт, който ни подсказва, колко важно е човек да подържа чиста, силна и здрава мисъл, напоена единствено от положителни чувства. 

Всички думи, които изричаме ежедневно, имат тежест не само върху нашето съзнание, но и върху целия ни живот, както и всички чувства, които съхраняваме притежават силата да влияят върху нашето емоционално и физическо здраве.
Мислите оформят нашия живот изцяло, затова е важно във всеки момент каква мисъл прокарваме през своето съзнание и как успяваме да заличим онези зловредни негативни модели, които ни пречат да се чувстваме добре и да бъдем удовлетворени от това, което сме и което наблюдаваме около себе си.

Промяната на мисълта е първата крачка към човешкото израстване и достигане до едно по-висше ниво на съзнанието, в което всички битовизми, проблеми и нещастия се превръщат в мъдри уроци, които съдбата ни дава с някаква определена цел. Но колкото по-дълго време човек отлага тази належаща промяна, толкова повече затъва в затвора на своите негативни мисли, които не само, че го теглят назад, но и не му помагат да се почувства жив, свободен и щастлив!

Сега ще ви разкрием повечето болести, които отключваме, благодарение на вредните мисли, които допускаме да преминат през нашето съзнание.

Наднормено тегло
Обикновено това заболяване бива отключено от свръх чувствителни хора, които не успяват да преработят голяма част от негативните емоции и така постепенно започват да ги натрупват в себе си. Тъпченето с храна успява донякъде да претъпи емоционалната болка и да ги накара да се чувстват спокойни и защитени.

Хората, които се опитват да запълнят някакви липси в душата си, също посягат към преяждането. Някои от тях носят някаква болка от миналото, свързана с домашно насилиe, постоянни критики или някакъв силен стрес, който е успял да се запечата дълбоко в съзнанието им и за тях храната е единственият източник на удовлетворение.

Сигурността и любовта тук са ключовите фактори, които биха помогнали на човек с подобен тип проблеми да излезе бързо от това депресивно състояние, защото именно депресията е тази тъмна сила, която ни кара да се тъпчем с вредни храни, с които си мислим, че можем да запълним някакви емоционални липси в своя живот, но когато успеем да преобразуваме тези мисли в хармонична и чиста енергия, която да ни даде силата да съзрем щастието в своя живот, ще успеем да излезем от тъмната дупка на отчаянието и страха, че никой не ни харесва.

Паник атаки 
В повечето случаи паник атаките се отключват вследствие на тревожните мисли, които човек не успява да игнорира от своето съзнание, вместо това продължава да ги подхранва, докато те не вземат превес над емоциите му. При част от хората, които отключват подобно безпокойство се наблюдава един огромен страх от живота, от това какво може да се случи и от всичко, което по някакъв начин е неизвестно. Понякога паник атаките са обвързани и с дадени фобии, например от болести, височини, вода и т.н.

В тези случаи човек започва да усеща силно пристягане в областта на гърдите, както и задух, дължащи се на силната тревога да не се сблъска точно с това, което силно го плаши. Все по-често хората започват да отключват паник атаки, поради наличието на събран стрес и негативни мисли, които са се загнездили надълбоко в тяхното съзнание и не им позволяват да живеят спокойно. За да преодолее човек този проблем, трябва изчисти енергията си, след което да поработи върху тези натрапчиви мисли, които го карат да навлиза в подобни състояния, в които се чувства напълно безпомощен. Когато човек осъзнае, че е много по-силен от тях и те са плод само на неговото съзнание, ще може да излезе от този омагьосан кръг.

Проблеми с белите дробове 
Обикновено подобен тип проблеми отключват хора, които са се вкопчили в своето минало и най-вече в някакво тъжно събитие от живота си. Тяхното внимание е останало там и те не виждат начин да живеят в настоящето и да се радват на живота. Обикновено загубата на близък човек допринася за повечето физически заболявания, с които не спират да се сблъскват хората по цял свят, но истината е, че тази болка трудно би могла да изчезне. Човек трябва да се опита да я преобразува във всички онези приятни спомени, които е преживял и които го зареждат с енергия, а не да му я отнемат. 

Проблеми със съня
Често пъти когато хората чувстват, че не са успели да свършат работата си в срок или пък усещат някакво чувство за вина, не могат да се радват на здрав сън. Тук спокойствието е ключов фактор за намирането на решение при този проблем. Обикновено когато се чувстваме под голям натиск или пък ни предстои важно събитие - не можем да мигнем цяла нощ, но когато безсънието се превърне в част от живота ни, задължително трябва да поработим върху своите емоции и страхове, защото те стоят в основата на нашите проблеми със съня.