Защитна медитация срещу негативните влияния – Мисловен кръг

  • Сподели:
Защитна медитация срещу негативните влияния – Мисловен кръг

Има няколко вида медитация, които ни помагат да отпуснем своето тяло и да се пренесем на едно по-хармонично и спокойно място. Чрез тази техника обаче може да подобрим концентрацията си, да разчупим мирогледа си и да заредим тялото си с енергия, която директно да отблъсква всички отрицателни влияния. На първо място е нужно да останем насаме със себе си, след което да се опитаме да отворим всички нива на възприятие и да се слеем с Вселената.

1. Начертайте мисловен кръг и застенете в него
Този мисловен кръг можем психологически да го поставим в средата на помещението, след което да се позиционираме в него и така да създадем обръч на закрилата, който отблъсква всички тревоги, проблеми и конкретни трудни ситуации, пред които сме изправени. 

2. Изчистете мислите си и преминете на позитивна вълна
Прочистете своето съзнание от всякакъв тип мисли, след което вдишвайте бавно и издишвайте, като почувствате как чрез този въздух успявате да поемете потока от светла и чиста енергия. 

3. Повярвайте в силата на мисловния кръг, който създавате за да ви пази и закриля, тогава когато се чувствате най-податливи на чужди влияния и нямате силата да се борите с най-трудните проблеми ще притежавате винаги своята мисловна защита
Мислено си представете как този кръг действа, като щит, който не допуска проблемите да нараняват вашата психика и ви позволява по-ясно и целенасочено да намирате най-правилните решения на проблемите, които ви гарантират спокойствие и вътрешен мир. 

4. Себеусещане и чистата светлина, която ни зарежда
Наблегнете на своите чувства и емоции, след което пренасочете цялата си енергия върху онова, което силно ви тревожи. Нашата енергия може да ръководи част от процесите във физическото ни тяло и да преобразува отрицателните мисли и усещания в позитивни чувства, които можем без проблем да предаваме и на останалите хора около нас.

5. Затворете своя разум за негативните гласове, които ви нашепват, че няма да се справите с проблема и разберете, че за всяка трудност има отговор и лек, който нашето съзнание може да ни даде
Всеки човек притежава способността да чува своите мисли, често пъти обаче на тази честота навлизат и други гласове, които по-скоро носят тъмна енергия и тяхната задача е да ни объркат и заблудят в търсенето на правилните отговори за живота ни.

6. Нашите мисли провокират събитията в живота ни
Много е просто, ако искате да се защитите от влиянието на Вселената, както и от негативната черна енергия на част от хората, които срещате, е нужно да изпълните тялото и душата си с чиста ултравиолетова светлина, заредена изцяло от вашата енергия. Вие няма как в действителност да видите как тази енергия ви обгръща и навлиза в тялото ви, но можете да усетите със своето вътрешно тяло доловимата сила, която успява да блокира всички негативни влияние върху вас, като ги преобразува в топли и силни положителни емоции.
Човек трябва да бъде подготвен и за различни паранормални явления, които биха могли да възникнат по време на неговата медитация, тъй като самата медитация всъщност е духовно израстване, което ни помага да се свържем и обработваме различни видове енергии, с които да се доближим до нашия Създател и да усъвършенстваме онзи дух и тяло, с което сме пристигнали тук на тази Земя.

7. Последната стъпка е да мисловно да затворим кръга 
Винаги, когато усещаме някакъв страх и се чувстваме объркани, можем мисловно да видим своя кръг, който е способен да ни защитава, дори тогава, когато сме на публично място, а около нас има стотици други хора. Нашият защитен кръг остава в нашето съзнание и може да бъде използван тогава, когато се чувстваме беззащитни и имаме нужда от силната подкрепа на Вселената.