Негативните модели в нашето съзнание, които отключват болестите – Част 1

  • Сподели:
Негативните модели в нашето съзнание, които отключват болестите – Част 1

Когато сме деца обикновено нашето съзнание е необременено от проблемите и е запълнено от мисли за искрена обич, игри и положителни емоции. Но не така стоят нещата, когато пораснем и започнем сами да се борим със своите емоции, тогава постепенно започваме да усещаме в действителност колко вредни за нас могат да бъдат те.

И когато не успяваме да се изчистим от тях, впоследствие те са способни да нанесат жестоки вреди, както върху психиката ни, така и върху цялостното ни здраве. Вредните мисли отключват здравословни проблеми и това е научно доказан факт, който ни подсказва, колко важно е човек да подържа чиста, силна и здрава мисъл, напоена единствено от положителни чувства. 

Всички думи, които изричаме ежедневно, имат тежест не само върху нашето съзнание, но и върху целия ни живот, както и всички чувства, които съхраняваме, притежават силата да влияят върху нашето емоционално и физическо здраве.
Мислите оформят нашия живот изцяло, затова е важно във всеки един момент каква мисъл прокарваме през своето съзнание и как успяваме да заличим онези зловредни негативни модели, които ни пречат да се чувстваме добре и да бъдем удовлетворени от това, което сме и което наблюдаваме около себе си.

Промяната на мисълта е първата крачка към човешкото израстване и достигане до едно по-висше ниво на съзнанието, в което всички битовизми, проблеми и нещастия се превръщат в мъдрите уроци, които съдбата ни дава с някаква определена цел. Но, колкото по-дълго време човек отлага тази належаща промяна, толкова повече затъва в затвора на негативните си мисли, които не само, че го теглят назад, но и не му помагат да се почувства жив, свободен и щастлив!

Сега ще ви разкрием повечето болести, които отключваме, благодарение на вредните мисли, които допускаме да преминат през съзнанието ни.

Различни видове кожни обриви 
В повечето случаи те се отключват от силен стрес и негативни мисли, свързани с някаква загуба, болка и жажда за отмъщение. Колкото по-рано осъзнаем как тези мисли пречат на здравословното и психическото ни състояние, толкова по-бързо ще можем да се отървем от тях. А за целта можем да ги сменим с мисли, които отключват любов към живота и към хората около нас.

Проблеми с алкохола 
В повечето случаи този проблем настъпва при някаква голяма емоционална загуба, като това може да бъде раздяла или загуба на близък човек. Понякога отключваме неприемливи мисли свързани с някакво чувство за вина, което не може да даде покой на душата ни и алкохолът се превръща бързо в този временен отдушник, който има способността да замъглява проблемите ни.

Някои хора просто не могат да намерят силна връзка със своето вътрешно ''Аз'' и това е причината да се чувстват, като в чуждо тяло и чужд живот, който не харесват. Тези хора или живеят в миналото или искат да изкупят вината си в настоящето, като търсят вариант да игнорират болката или пък в други случаи, сами се нараняват по този начин. Едва когато човек се почувства готов да продължи напред и остави миналото зад гърба си, ще може да излезе от този омагьосан кръг на страха, болката и отчаянието.

Новият поглед над живота е една от възможностите човек да се справи с това състояние, както и мислите, обвързани с надежда за по-добро и успешно бъдеще. Тук трябва да споделим, че и обичта към себе си, също има значение за това колко бързо ще успеем да преминем през този труден етап от своя живот, защото когато човек се обича, той винаги избира нещата, които са полезни за неговото съществуване и изключва тези, които са способни да нанесат сериозни вреди, както на психологическото, така и на физическото му здраве.

Проблеми с паметта 
Понякога хората започват да отключват подобни проблеми, свързани с често забравяне и дезориентация. Като в някои случаи тези оплаквания са свързани с някакви силни страхове, които са успели да изчистят голям процент от техните спомени. Когато човек не иска да се връща назад, защото миналото носи някаква сериозна болка и гняв, той започва директно да изхвърля информация от съзнанието си, като по този начин се опитва да се изчисти от тези лоши спомени, но вместо това нанася и други сериозни вреди на своята памет. 

Рязко отслабване на тялото 
Хората страдащи от анорексия, обикновено са изпитали някакъв вид емоционална липса или отхвърляне от близки хора в своя живот и така са започнали да отключват мисли, които ги карат да променят онова, което виждат в огледалото, онзи образ, който им казва, че не са достатъчно съвършени, красиви и специални.

Когато човек спре да изпитва насладата от това, което изживява и започне да се затваря в най-страшната клетка на страха и отчаянието, в мислите му започват да идват различни демони, които го карат да преминава тънката линия на нормалното и да търси някаква цялостна промяна в себе си.

Единственият начин човек да излезе от тази клетка на безпомощността и да осъзнае собствената си стойност е, чрез подкрепата на своите близки и любовта, която извира от душите им - едва когато успее да прогони всичките си страхове и се почувства в пълна безопасност, ще може да се измъкне от този страшен затвор на отчаянието.