Няколко факта за мъжете, които наистина ще ви изненадат – втора част

  • Сподели:
Няколко факта за мъжете, които наистина ще ви изненадат – втора част

Можем да намерим хиляди неща, по които мъжете се различават от жените, като например начинът, по който реагират на болестите и как един мъж е по-склонен да се отпусне и да си помисли, че умира когато е вдигнал висока температура, докато дамите не са чак толкова чувствителни на подобни теми. Представителите на силния пол притежават много допирни точки с жените, но има и разбира се, още толкова неща, по които коренно се разминават.

Разберете някои факти за мъжете, които ще ви изненадат.

Мъжете се заглеждат по-често по представителки на нежния пол, а жените по други жени – докато мъжете плакнат очи по други жени, доказано е, че жените от своя страна се заглеждат много по-често по други дами, отколкото в представители на срещуположния пол. А това се дължи на огромната им нужда да сравняват облеклото, прическите и стила на жените, които срещат по улицата. Под влиянието на хормоните мъжете инстинктивно се заглеждат по други жени, но това не е чак толкова притеснителен факт, тъй като повече от 90 % от мъжете го правят волно или неволно, дори когато се намират в сериозни връзки. 

Почти 93 % от мъжете предпочитат да сключат брак, чак след 30-тата си годишнина, но не и по-рано, въпреки това повече от половината представители на силния пол се женят преди да достигнат тази възраст. Повечето мъже определено не планират сватба преди навършване на тридесетгодишнината си, дори голям процент от мъжете, които са навършили тази възраст, още не се чувстват напълно готови да поемат тази сериозна крачка и да загърбят досегашния си живот.

Мъжете също като жените, обичат да клюкарстват. Докато клюкарстването при жените е свързано предимно с външния вид на други дами, при мъжете то по-скоро обхваща професионалното развитие и живота на техните колеги. Това са всъщност и най честите теми, по които клюкарстват мъжете. Научно доказано е, че мъжете много по-често обсъждат живота на другите и обменят клюки, отколкото жените. Всъщност втората тема, по която жените клюкарстват е свързана с личния им живот и техните половинки, докато мъжете предпочитат да не разказват пред други мъже интимни подробности, касаещи сериозната им партньорка.

Мъжът е по-склонен към някаква физическа промяна в моментите, в които до себе си няма сериозна партньорка. И жените и мъжете са по-склонни към екстравагантни и смели промени на външния вид в моментите, когато не се намират във връзка. При мъжете цялостната промяна на стила е в пъти по-честа, отколкото при жените, които обикновено не взимат чак толкова смели решения, като татуировки или пък цялостна промяна на визията. По-скоро дамите правят дребни корекции, с които да почертаят красотата си.

Мъжете мислят три пъти по-често за секс, отколкото жените.  Още един научно доказан факт е, че близо 60% от представителите на мъжкия пол мислят за секс по няколко пъти дневно, докато при жените този процент е около 20 %. Направено е проучване в университет в Охайо, където е установено, че мъжките мисли на сексуална тематика се отключват в главите на силния пол около деветнадесет пъти дневно, а останалите мисли при мъжете са свързани с добра почивка и вкусна храна.