Принцесата и Кралят

  • Сподели:
Принцесата и Кралят

Принцесата на Уелс и тенис легендата са споделяли много приятелски моменти през годините.

Кейт Мидълтън може и да е известна със своята състезателна натура - но тя има един близък приятел, когото може би никога няма да победи на тенис корта, защото 41-годишната принцеса на Уелс се радва на трайно приятелство с тенис аса Роджър Федерер от много години.

Кейт беше сред онези, които ентусиазирано аплодираха 41-годишния Федерер, който беше почетен за своите звездни спортни постижения на централния корт след оттеглянето си от играта миналата година.

Като патрон на All England Lawn Tennis and Croquet Club и спортен фен, принцесата е редовен посетител на кралската ложа и е изградила силна връзка с осемкратния победител на Wimbledon.

Приятелството им се простира и отвъд корта, като Кейт и Роджър работят заедно по няколко проекта, а в края на юни и двамата участваха във видеоклип, посветен на работата на млади тенисти. По време на четириминутното видео, което беше качено в канала на Уимбълдън в YouTube, се вижда как принцесата на Уелс подава срещу Федерер.

Видеото завършва с посещение на Кейт и Роджър в един от закритите тренировъчни центрове, където принцесата похвали "невероятните" млади хора, избрани да работят в тазгодишния турнир.

Като фенка Кейт е забелязвана да подкрепя Роджър няколко пъти през кариерата му, когато той се е борил на корта в Уимбълдън. Тя също така му предложи своята непоколебима подкрепа в трудни моменти, включително през 2019 г., след като той загуби срещу Новак Джокович.

Връчвайки на Федерер трофея за второто място след напрегнатата игра, продължила почти пет часа, Кейт имаше приятелски думи на утеха към тенис легендата и нежно го потупа по ръката, докато светът го наблюдаваше.

Пет години по-рано принцесата демонстрира особено оживление, докато Федерер се изправяше срещу Новак Джокович в напрегнат финал, който в крайна сметка беше спечелен от сърбина, който стана номер едно в света пред Рафаел Надал и Федерер, който беше изместен на трето място.

През 2017 г. Кейт шокира феновете, като наруши кралския протокол, поставяйки три целувки по бузите на Федерер, за да го поздрави за спечелването на Уимбълдън за осми път. Три целувки се смятат за традиционен поздрав в родната Швейцария на Федерер.

През ноември същата година Федерер и съпругата му Мирка бяха забелязани да гостуват на Кейт и Уилям с четирите си деца Мила Роуз, Шарлийн Рива, Лео и Леннарт.