Салма & Франсоа: в името на любовта и в Gucci 

  • Сподели:
Салма & Франсоа: в името на любовта и в Gucci 

Gucci пренася модния подиум в музея на изкуствата в Лос Анджелис с представянето на Gucci Ancora Notte - първата колекция вечерни облекла, създадена от Сабато де Сарно.

Салма Хайек и Франсоа-Анри Пино бяха само част от многото звезди, присъстващи на тазгодишната галавечер, на която Gucci представи първата си колекция вечерни облекла Gucci Ancora Notte, проектирана от творческия дизайнер Сабато де Сарно. Дженифър Лопес, Бен Афлек, Ким Кардашиян, Парис Хилтън, Хайди Клум, Били Айлиш, Джесика Частейн, Салма Хайек, Педро Паскал и др. се появиха на ежегодното звездно събитие, което се председателства от попечителя на LACMA Ева Чоу и актьора Леонардо ди Каприо. 

Събитието беше в чест на режисьора Дейвид Финчър и художничката Джуди Бака. Гала вечерта ежегодно набира средства за насърчаване на кураторските програми на музея, за да може филмите да заемат по-централно място в изложбите и образователните дейности. 

Главният готвач със звезда "Мишлен" Матиа Агаци от Gucci Osteria da Massimo Bottura в Бевърли Хилс се погрижи за вечерята на събитието, която беше последвана от изпълнение на Лени Кравиц. 

Постъпленията от годишната гала вечер Art+Film Gala отиват за финансиране на инициативата на LACMA за превръщане на филмите в централна част от кураторските програми на музея, като същевременно се финансира и по-широката мисия на LACMA.

Салма Хайек изглеждаше уникално в рокля от розово злато, дело на Gucci, с градиентни пайети и къс шлейф. Актрисата допълни визията със сребърна чанта (също Gucci) и асиметрични обеци Boucheron от розово злато, украсени с диаманти.

Към нея на звездното събитие се присъедини и съпругът ѝ, френският милиардер, 61-годишният Франсоа-Анри Пино.

Салма и съпругът ѝ са женени от 2009 г. и имат обща дъщеря Валентина Палома Пино, на 16 години. Франсоа има три деца от предишни негови връзки: Франсоа младши, на 25 г., Матилде, на 22 г., Огъстин, на 16 г.

Франсоа-Анри се запознава със Салма през пролетта на 2006 г., докато присъства на галавечеря в Palazzo Grassi във Венеция. 

Франсоа-Анри е син на основателя на Pinault SA, 86-годишният Франсоа Пино. След стартирането си през 60-те години на миналия век компанията е известна като Printemps-Redoute, след това като PPR, а през 2013 г. окончателно променя името си на Kering.

Успешният френски бизнесмен предава управлението на компаниите си на сина си през май 2003 г., а благодарение на успеха на многобройните компании на семейството, стойността на активите на сина му се оценява на 33,5 млрд. долара.

Франсоа-Анри е председател и главен изпълнителен директор на Kering от 2005 г. насам и президент на Groupe Artémis от 2003 г. насам. Под негово ръководство конгломератът за търговия на дребно PPR се трансформира в групата за луксозна мода Kering.