Шест наши действия, които стопират успешното финализиране на целите ни

  • Сподели:
Шест наши действия, които стопират успешното финализиране на целите ни

Понякога самите ние се превръщаме в свой най-голям враг и подреждаме неволно безброй много перипетии по пътя си към целите. Понякога пък имаме огромно желание да достигнем върха, всичко в живота ни да се подреди с магическа пръчка и бързо, без да губим излишно време, да преминаваме през различните стъпала, като всъщност не осъзнаваме, че всяко едно от тях носи своя собствена мъдрост и ни дава онези свещени уроци, които биха ни помогнали да се надграждаме в следващия етап от живота ни. Волно или не повечето от нас не обръщат особено внимание на някои стопиращи черти от характера им, които им отнемат възможността да се доберат до желаното място и да усетят вкуса на победата. 

Разберете кои черти от нашето поведение само пречат на успешното ни развитие, тъй като ни демотивират, говорят зле за самите нас и ни поставят в неловки ситуации.

1. Постоянното ни ангажиране с най-разнообразни занимания, които отнемат не само огромна част от енергията ни, но и в един даден момент от живота ни ни карат да се чувстваме изгубени, просто защото не сме се фокусирали върху важното, а сме разпръснали мислите си в безцелни действия.

2. Непрекъснато се стремим да получим признание от другите и да се издигнем в очите им, вместо да се насочим към онези професионални стъпала, които биха ни гарантирали желаната победа.

3. Прекалено арогантно и егоистично настроени сме към хората, с които светът ни среща и това определено не ни помага да се впишем в социалните среди, които обитаваме, нито пък да създадем важни контакти, чрез които да постигнем много повече за бъдещето си. Егоизмът и арогантността са черти, които винаги ще ни дърпат назад и повярвайте ми, никога няма да ни позволят да намерим онова, което търсим, както и да се радваме на успехите.

4. Нетърпеливи сме и искаме всичко да се случва сега и на момента, но както старите мъдреци са казали, че за всяко хубаво нещо се изисква време, како и че хубавите неща стават бавно, ние трябва просто да изчакаме да дойде нашият момент, в който ще получим желаното. Но без търпение и постоянство можем да забравим за това, към което се стремим.

5. Правим нещата без никакво желание - ставаме сутрин без желание, ходим на робата без желание, прекарваме време с близките си хора отново без желание. Всичко това бързо рефлектира върху нашия живот и най-вече върху бъдещите ни цели, които отново не успяваме да преследваме докрай, защото желанието в нас се е изпарило.

6. Неподходящите ни реакции в стресови ситуации – Това определено ни изважда извън контрол и ни насочва в съвсем далечна посока от идеята да гоним целите си. А ако човек иска да постигне нещо много по-мащабно и смислено в живота си, той трябва да се зареди освен с търпение, но и със здрави нерви, защото животът така е устроен, че всяко нещо в него да си има точното време и място. Затова трябва бързо да осъзнаем, че нашите неподходящи реакции свързани с гняв, отмъщение, недоволство и омраза са онези тежки камъни, закачени на врата ни, заради които никога няма да можем да се отдалечим от дъното и да се насладим на красивото слънце и още по-зареждащата гледка около нас.