Бъдете себе си, бъдете цели, бъдете осъзнати

  • Сподели:
Бъдете себе си, бъдете цели, бъдете осъзнати

Едва ли има човек, който не се пита каква е тайната на щастливите, пълноценни и дългосрочни човешки взаимоотношения.
Истината е, че няма такава!

Родителството, приятелството и партньорството са отношения с любими хора, които могат да бъдат изключително сложни като разгледаме всеки отделен човек, който е изплетен от свои мечти, характер, опит в минало, настояще, възприятие, светоглед, емоционална интелигентност и т.н.
За да можеш да си пълноценен в една връзка или отношения, на първо място трябва да си „цял“, да изградил характер, ценности, да си осъзнал, че всичко е в твоите ръце. 

Максимата, че трябва да търсиш половинка в живота е безплътна, защото няма как две половини от съвсем различни хора да станат цяло, винаги ще търсиш някой да те допълва, да ти дава това което ти липсва, а в същото време ти си единственият човек, който може да се събере и да бъде всичко което пожелае и всичко се крие в това да си вече цял. Останалото е емпатия и толерантност! Да, няма нужда да спираш да мечтаеш, да бъдеш друг, да живееш чужд живот… А всичко това може да обедини под едно значение – компромис! 

Тази дума се използва толкова неправилно в контекста на човешките взаимоотношения. Компромис може да направиш в магазина, като не си купиш дрехата, храната или друга материална принадлежност, която не е от особено значение за теб. Представете си едно 30-годишно партньорство, което се дължи на компромиси?! Това означава да жертваш своите желания, принципи, мечти, щастие дори в името на друг, а това в крайна сметка ще носи огорчение, тъга, неудовлетвореност, всичко различно от щастливия живот, който ти е даден да изживееш.

Толерантност е думата която осъзнато трябва да се използва към партньора, да си търпелив, либерален, човечен, добър, широк, великодушен, човеколюбив, доброжелателен, добросърдечен. Това значи осъзнато и с приемане, разбиране и подкрепа да придружаваш някого в общото ви пътуване в живота.
Бъдете себе си, бъдете осъзнати и самодостатъчни, бъдете независими, бъдете всичко това, което очаквате от партньора си… За да може да бъдете взаимно даващи и получаващи, в душевен мир и разбиране.