Том Ханкс и Рита Уилсън в подкрепа на жените болни от рак

  • Сподели:
Том Ханкс и Рита Уилсън в подкрепа на жените болни от рак

Семейство Ханкс присъстваха на 25-ата галавечер "Незабравима вечер" в полза на Фонда за изследване на рака при жените (WCRF), която се проведе в хотел  "Бевърли Уилшър" в Бевърли Хилс, Лос Анджелис.

67-годишният Том Ханкс и 67-годишната му съпруга Рита Уилсън, които са почетни председатели, бяха сред многото знаменитости, които предоставиха звездната си подкрепа на организацията. В продължение на 25 години това събитие обединява лидери в областта на развлеченията, изследванията на рака и корпоративната филантропия, за да се съберат средства за новаторски изследвания на рака, провеждани във водещи медицински и академични институции в Калифорния и в САЩ. Според съобщението за пресата галавечерята е "водещото събитие на организацията за набиране на средства с участието на изключителни гости и отдаване на почит на оцелелите от рак и на паметта на засегнатите от рака".

Миналия месец фондацията обяви, че Деми Мур ще получи наградата ''Кураж" по време на събитието за "нейната непоколебима подкрепа и отдаденост на повишаването на осведомеността за рака на гърдата". Освен това WCRF съобщи, че филантропът Уолис Аненберг ще получи наградата "Непознат герой" за "новаторската ѝ отдаденост в борбата с рака и подобряването на благосъстоянието на общността чрез фондация "Аненберг".

"Тъй като Фондът за изследване на рака при жените (WCRF) празнува 25-ата незабравима вечер, ние сме развълнувани да почетем Деми Мур, истинска икона, и нашата скъпа приятелка и дългогодишна поддръжница Уолис Аненберг", каза Джейми Тиш, председател на галавечерта и съосновател на WCRF. "Това събитие набира изключително важни средства и информираност за кауза, която означава много за всички нас", добави Тиш.

За отбелязването на специалната гала вечер по случай 25-годишнината на организацията пристигна и музикантът Стинг, носител на 17 награди "Грами", който изпълни някои от хитовете си като солов изпълнител и като фронтмен на легендарната рок група ''The Police''. Изглеждаше подходящо именно той да се завърне като специален музикален гост, като се има предвид, че Стинг свири на първата галавечер за набиране на средства на организацията с нестопанска цел. 

За актрисата Рита Уилсън това набиране на средства има изключително специално значение, тъй като през април 2015 г. тя сподели, че е била диагностицирана с рак на гърдата.