Три неща, които задължително трябва да направим след раздяла

  • Сподели:
Три неща, които задължително трябва да направим след раздяла

Раздялата с любим човек ни кара да преосмислим много аспекти от живота си и често пъти дори поражда в нас едно чувство за вина, придружено от стотици хиляди въпроси.

Когато моментът е дошъл и трябва да се сбогуваме с човек, на който все още държим, задължително трябва да направим тези три неща, ако не искаме да изпаднем в емоционална дупка, образувана от общи спомени, неизказани думи и взаимни обвинения.

#Не се хващайте за минали моменти, като удавник за сламка
На първо място задължително трябва да теглим чертата и да оставим миналото там, където му е мястото зад гърба ни, ако не искаме да отключим депресивни състояния и емоционални изблици, от които всъщност въобще не се нуждаем, точно в този момент. Щом моментът е дошъл и пътищата ни са се разделили е абсолютно безсмислено да дълбаем в старите рани и да търсим причината, която е обърнала каруцата.

#Да не се подаваме на тъгата и емоциите, които ще ни завладеят след това 
Всяко нещо, което си тръгва от живота ни, прави място за нещо ново, много по-добро от старото!
Психологическата ни нагласа в подобен момент, трябва да бъде като непробиваема стена, която не се огъва под натиска на емоции, спомени и чувства, затова е важно да намерим положителното, дори тогава, когато се чувстваме съсипани от случващото се.

Когато имаме нагласата, че това е просто неприятен период, през който трябва да преминем, докато в живота си не открием по-подходящ партньор, ние ще можем да го преодолеем много по-лесно без да отключваме в ума си излишни депресивни и потискащи състояния, от които трудно бихме могли да излезем.

#Да не забравяме за новите срещи, които тепърва ни предстоят
Най-голямата грешка, която правят повечето хора, когато се разделят с партньора си, е да се затворят в себе си и да се обвиняват, за това, че не са успели да съхранят тези отношения и да повлияят на решението на тяхната половинка, но всъщност този метод е изключително вреден за нас самите, защото отнема много от времето ни, в което можем да потърсим сродната си душа.

Това, че сме се разделили с някой не означава непременно, че ще останем сами и никога повече няма да изпитаме подобни чувства. Животът си тече и щом е решил да ни раздели с някой, значи е подготвил по-различен план за нас, в който крайната цел е истинската любов в лицето на подходящия човек. Винаги има нови хоризонти, но трябва да бъдем отворени за тях и никога да не спираме да търсим щастието си, защото когато човек истински желае нещо, то несъмнено рано или късно ще стане част от живота му!