Три признака, че партньорът ви манипулира и използва

  • Сподели:
Три признака, че партньорът ви манипулира и използва

Според статистиката едва около 57 % от браковете са сключени по любов, а не по някакъв вид други подбуди, като например - настъпила е подходящата възраст за брак, партньорство с цел издръжка или пък поради огромния страх от самота. Колкото и да ни ви се вярва, съществуват редица наистина притеснителни причини, поради които хората се обвързват и те определено не са по никакъв начин свързани с топли и дълбоки чувства, като взаимна обич, духовна подкрепа и пълна отдаденост. 

Много хора в желанието си да бъдат ръководещата фигура в брака или връзката си, опират до всякакъв вид манипулативни техники, чрез които умело се стараят да държат юздите на своя партньор. Все по-често е да забележим подобен тип двойки, в които единият от партньорите е лудо влюбен, а другият просто се опитва да извлече някакъв вид полза от това партньорство.

За да можете да разпознаете манипулативния партньор, трябва да прочете следващите няколко знаци, които ще ви подскажат, че може би човекът до вас има по-различен вид подбуди, освен дълбоката привързаност и силните романтични чувства, които си мислите, че изпитва към вас.

1. Вземане на решения
Откакто сте във връзка с този човек чувствате, че някак мнението ви стои на заден план и той е този, който решава загадките в лабиринта и подрежда картите за своя изгода. Много често хората си затварят очите за дребните сигнали, които издават, че партньорът ги използва, защото се нуждаят от някого в своя живот и не искат да остареят сами. Можете да разпознаете манипулативния човек по обиграния начин, по който навлиза във вашия живот, след което диктува правилата във връзката, като не на последно място, започвате да чувствате, че нямате никакво право на глас или избор.

2. Материални подбуди 

Наистина огромен процент от браковете се сключват именно с цел облагодетелстване и придобиване на финансова защита. Колкото и да ви е трудно да повярвате, има хора, за които това е просто начин на живот и вид добре платена работа, чрез която могат да осигурят своето бъдеще, дори старините си, като използват чувствата на другия за да могат да подобрят своя собствен живот.

Именно този тип хора са добре обиграни манипулатори и хитреци, които използват факта, че човекът до тях изпитва силни чувства, а точно така всъщност успяват по-лесно да му влезнат под кожата и да манипулират живота му. Човек, който ни използва и е с подобен тип подбуди може да бъде разпознат по отношението му към парите и по начина, по който създава усещането в нас, че му дължим нещо повече от това, което до този момент сме му поднесли на тепсия. 

3. Липса на емоционална и духовна близост

Всъщност манипулаторът е човек, който няма проблем да играе различни видове роли с драматични и сексуални сюжети, но обикновено този човек трудно успява да се открие духовно и емоционално пред своя партньор, като обикновено избягва да говори на теми обвързващи личното му пространство и миналото.

Можете да разберете, че човекът до вас не е съвсем искрен по начина, по който реагира на вашите потребности, грижи и проблеми и ако той не е съвсем активен в разрешаването им означава, че по-скоро човека до вас се интересува от нещо съвсем различно, което няма нищо общо с любов.

Партньорът манипулатор в действителност е страстен и обсебващ, но когато дойде момент да разкрие картите на миналото си, обикновено този човек предпочита да направи крачка назад и да не се разтваря емоционално пред никого, тъй като най-вероятно и там е оставил стотици попарени жертви на своето неморално и недостойно поведение.