Връзки - Как да разпознаем мъжете които крадат от нашата енергия

  • Сподели:
Връзки - Как да разпознаем мъжете които крадат от нашата енергия

''Неосъждащи приятели. Често се превръщаме във всеки, с когото се заобикаляме. Ако приятелите ви са пълни с клюки и злословия, обещавам, че ще започнете да развивате този навик. Когато търсите общност от жени, потърсете тези, които искат да се изграждат една друга, вместо да се събарят една друга!'' – Рейчъл Холис

Винаги ще се намери човек, който да се вълнува повече от вашия живот, отколкото от своя собствен. Клюката обикновено се използва тогава, когато злонамереният индивид иска да уплътни свободното си време. Казват, че е по-добре да игнорираме глупака, но всъщност ако предприемем този ход, няма ли да му дадем, още по-голяма сцена за изява? Обикновено злонамерените хора са настроени да изпитват нашата добронамереност и стабилност до такава степен, че безочливо навлизат в нашето лично пространство и моделират с лъжи събитията от живота ни. Без значение дали клюката изстреляна по наш адрес съдържа доза истината или не, хората които използват този прастар начин да разрушават чужди съдби, обикновено не осъзнават, че влияят пряко и на своето собствено бъдеще.

Все по-често ни се случва да се сблъскваме с подобен тип лицемери, които пред нас носят добронамерената маска на загрижен приятел, на когото винаги можем да разчитаме при нужда, но в действителност държат много остра сабя зад гърба ни. В днешно време става все по-трудно да се доверим изцяло на отсрещния човек и да споделим своите тайни, като междувременно сме напълно сигурни, че той няма да ги разкраси и съобщи на всички, които ни познават. Най-сигурният начин да се отървете от подобен човек е на първо място да ограничите цялата информация касаеща личният ви живот, както и професионалното ви развитие, защото колкото по-малко неща съобщавате на другите, толкова по-малко ще говорят хората за вас.

Вторият вариант е задължително да го поставите на мястото, независимо дали е ваш близък, колега или от скоро познат човек, трябва да проведете сериозен разговор, в който директно да му обясните, че ако продължава да сипе измислици по ваш адрес и да предоставя лична информация, вие от своя страна ще направите същото с него. Много трудно е да избегнем провокации и да съхраним достойнството си, като сме заобиколени от хора, които искат да виждат как страдаме и как мечтите ни се разрушават. Затова вместо да давате храна на злонамерените клюкари се опитайте да ги отрежете, още в самото начало и не допускайте подобни хора да стават част от живота ви, колкото по-надалеч ги държите от живота си, толкова по-спокойно и щастливо бъдеще ще изградите.

''Ти не знаеш какво са клюките. Това е токсичният отпадък на малките градове!'' – Никълъс Спаркс