Законът на парите и как да предизвикаме богатството в живота си – част 2

  • Сподели:
Законът на парите и как да предизвикаме богатството в живота си – част 2

''Внимавайте за дребните разходи, малкото пропукване потапя големия кораб!'' – Бенджамин Франклин

Правилната нагласа за да поканим богатството в живота си се състои в това да осъзнаваме на първо място, че парите са средство за препитание, което ни е нужно за да живеем спокойно и че както са дошли към нас, така и могат да отлетят, ако не бъдем достатъчно практични и пестеливи. Без значение от този факт, ние трябва да вярваме, че след като веднъж сме успели да ги предизвикаме да влязат в живота ни, можем да постигнем същия резултат отново, благодарение на своето постоянство, усърдие и време, което сме готови да вложим, за да придобием мечтания живот.

За да можем да предизвикаме богатството, трябва да задължително да притежаваме вътрешна сила, която ще ни помогне да експериментираме и пробваме безброй много варианти, които биха могли да ни отведат до желаното място. Но когато човек се страхува е много по-трудно да се докосне до парите, а ако не вярва, че може да промени живота си, съзнанието му започва да работи в погрешната посока, като директно изхвърля всяка възможност, която би му гарантирала сигурен успех и охолен живот. 

Затова отново казваме, че е много важна нагласата, в която присъства задължително доза мотивация, вътрешна сила и упоритост. До тогава, докато не успеем, трябва да можем да се хвърляме в предизвикателствата и да грабим възможностите, които ни се отдават да променим живота си.

Важни правила, за да привлечем богатството

Уважавайте парите, за да идват към вас!

Никога не забравяйте какво е усещането да нямаш пари, както и чувството да имаш милиони и двете са необходими, за да можем да запазим същността си и да бъдем удовлетворени от живота си!

Внимавайте какви вложения правите и се постарайте да не разхищавате пари, които все още не сте спечелили!

Не се страхувайте да давате пари назаем, защото във Вселената има възвръщаемост, която ще оцени всеки ваш опит да помогнете на човек в нужда и ще ви възнагради подобаващо!

Бъдете мотивирани, търпеливи и упорити, само по този начин можете да изкачвате стъпалата към успеха и да се докоснете до мечтания живот!

Богатството безспорно ни дава спокойствие, но липсата му поражда безброй много страхове в съзнанието ни. Затова се постарайте да оценявате стойността на парите без да ги влагате в ненужни вещи и забавления, които нямат способността да създадат красиви спомени, просто не спирайте да жонглирате, като внимавате накрая да не останете с празни ръце!

Силната вяра ни дава възможността да се променяме, да рискуваме и да се развиваме, а ако решим да останем на едно и също място през целия си живот, никога няма да разберем какъв е вкусът на парите!

Когато имате много добродетели като например – щедрост, благородство, спокоен ум, чиста душа и желание да помагате на другите, вие ще можете да се докоснете до един много по-хармоничен и балансиран в живот, в който няма да усещате никакви липси!

Човек предизвиква парите към себе си по два начина - първият е, чрез риска, вторият е, чрез упорития дългогодишен труд. И в двата случая е важно да направим някаква промяна в живота си, за да освободим място на богатството!

''Преди да говорите – слушайте. Преди да пишете – помислете. Преди да харчите – изкарайте ги. Преди да инвестирате – проучете. Преди да критикувате – изчакайте! Преди да се помолите – дайте прошка. Преди да се откажете – опитайте. Преди да се пенсионирате – спестявайте. Преди да умрете – дайте!'' – Уилям Уорд