Защо е важно да имаме добро самочувствие

  • Сподели:
Защо е важно да имаме добро самочувствие

Според статистиката почти 85 % от хората, страдат от липса на правилна самооценка и тревожност, а това е основната причина точно на тях да им се случват много повече неприятни събития в живота, отколкото на останалите хора. Това всъщност се дължи освен на ниското самочувствие и на негативната мисъл, която е успяла да обладае съзнанието и ежедневието им.

И така, колкото повече те вярват, че няма да успеят, толкова по-малко усилия полагат в посока реализация, което от своя страна рязко отрязва всички възможни мостове за постигане на нещо по-голямо в живота им. Тези хора не вярват, че биха могли да променят своето бъдеще единствено, чрез помощта на правилната мисъл и любовта към себе си.

Според проучване, хората, които са достигнали до успешни позиции в големи компании, са преминали през много изпитания, но сами признават, че са се справили именно заради вярата в себе си и доброто самочувствие, което са демонстрирали пред своите началници и колеги. Все пак живеем в свят, в който опаковката продава, затова трябва да наблегнем към изграждането на силен характер, който ще ни изтласка към върха и да не се страхуваме да експериментираме и рискуваме, защото докато сме психически парализирани на едно място, няма как да очакваме нещо да се промени в живота ни.

Успешните хора са постигнали целите си благодарение на вярата в собствените им възможности, както и силната любов към своето тяло и личност! 
Колкото по-предубедени сме, че не можем да успеем, толкова по-рядко съдбата ни изпраща добри възможности, чрез които да се реализираме. А най-лошото е, че когато сме изгубили вяра в себе си и не осъзнаваме колко красиви сме, както духовно, така и физически попадаме в омагьосания кръг на оплакването и недоволството. И вместо да променим начина си на мислене, започваме да се оплакваме от трудния ден, лошите хора, неприятните служебни задължения и липсата на красиви емоции в живота ни.

Колкото по-концентрирани сме в неуспеха, толкова по-малко вероятно е да получим желаните резултати, а истината е, че това, което ни е нужно за да се почувстваме по-добре се крие в начина ни на мислене, толкова е просто. Когато сами успяваме да се вдъхновяваме и повярваме в собствената си вътрешна сила и физическа красота, животът ни ще бъде в пъти по-добър от досегашния, а добрите възможности ще ни нападат зад всеки ъгъл.
И Вселената не е способна да помогне на човек, който не вярва в своята вътрешна сила и духовна красота, а самочувствието е качеството, което ни изстрелва към върха!

Несъмнено за да постигне човек желаните цели, трябва да притежава добро самочувствие и видимо да вярва в себе си, дори тогава, когато останалите се съмняват, че той е способен да постигне нещо голямо и възвишено. Колкото по-уравновесен и стабилен е един човек, толкова по-бързо живота му започва да се променя към по-добро, а успехите не закъсняват. Сами разбирате колко силно въздейства нашата мисъл и любов към това, което сме в действителност, защото именно те са онези ключове, които отварят вратите към щастието ни!

Колкото да се трудим и стараем, ако не вярваме, че можем да постигнем своите цели и страдаме от липсата на самочувствие, цял живот сме обречени да тъпчем на едно и също място и да се успокояваме с някакви безсмислени оправдания. А истината е, че животът е един, тук и сега и колкото по-рано осъзнаем каква е ползата от това да бъдем себе си и да се обичаме със своите качества и недостатъци - ние ще бъдем истински щастливи във всеки един ден, който ни е изпратен от съдбата!